Pašto korespondencijos sulauks ne visi | Kas vyksta Kaune

Pašto korespondencijos sulauks ne visi

Organizatorių nuotr.

Pašto korespondencijos siuntų ir prenumeruojamų spaudos leidinių greitu metu gali sulaukti ne visi adresatai. Lietuvos paštas gyventojams primena, kad iki liepos 31 dienos neįsirengus tvarkingų gaunamųjų laiškų dėžučių visas gautas siuntas atsiimti bus galima tik pašte.

„Tiems, kas dar neturi įsirengę tvarkingų gaunamųjų laiškų dėžučių, raginame nedelsti ir per ateinančią savaitę jas įsirengti taip, kaip to reikalauja Pašto įstatymas. Neturint laiškų dėžutės ar, jeigu gaunamųjų laiškų dėžutė yra nerakinama, sulūžusi ir nesandari, nuo rugpjūčio 1-osios jose nebus paliekamos nei pašto korespondencijos siuntos, nei prenumeruojami spaudos leidiniai. Atsiimti gautas siuntas be išankstinio pranešimo bus galima tik pašte“, – tvirtino Lietuvos pašto Pašto tinklo tarnybos direktorė Inga Dundulienė.

Gyventojai, turintys įsirengę tvarkingas gaunamųjų laiškų dėžutes, sudaro sąlygas saugiam ir kokybiškam pašto korespondencijos ar spaudos leidinių pristatymui. „Nerakinama ar nesandariai užsidaranti laiškų dėžutė yra viena iš dažniausių dingstančių pašto siuntų priežasčių. Tuo tarpu kiaurose gaunamųjų laiškų dėžutėse paliekami laiškai ar spaudos leidiniai, lyjant lietui, permirksta ir sukelia nepatogumų patiems adresatams“, – pažymėjo I. Dundulienė.

Pašto įstatymas įpareigoja gyventojus įsirengti rakinamas, aiškiai ir suprantamai numeruotas gaunamųjų laiškų dėžutes, kurios turi būti laiškininkams lengvai prieinamose vietose:

– daugiabučiuose namuose – kiekvienoje laiptinėje ne aukščiau kaip antrame namo aukšte;

– individualiuosiuose namuose – prie įėjimo į gyvenamąją teritoriją arba ant greta gatvės esančių namų sienų, tvorų, stovelių;

– sodininkų bendrijose – prie pagrindinių įvažiavimų į sodininkų bendriją;

– įmonėse, įstaigose ar organizacijose – prie pagrindinio įėjimo į pastatą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA