Kauno maršrutiniai taksi žengia į elektroninio bilieto sistemą | Kas vyksta Kaune

Kauno maršrutiniai taksi žengia į elektroninio bilieto sistemą

Bendrovės nuotr.

Kauno viešajame transporte – svarbi naujovė. Maršrutiniai taksi iki metu pabaigos bus integruoti į elektroninio bilieto sistemą, o kauniečiams bus pasiūlyti mėnesiniai elektroniniai bilietai, kainuosiantys 35 eurus ir suteiksiantys galimybę mikroautobusais važiuoti be jokių apribojimų.

„Džiaugiamės, kad dar šiais metais kauniečiai galės įsigyti mėnesinį maršrutinio taksi elektroninį bilietą. Keliauti maršrutiniais taksi miestiečiai galės be jokių apribojimų ir papildomų mokesčių visomis savaitės dienomis. Nuolatiniams keleiviams, ypač tiems kurie keliauja su persėdimais, dėl to kelionės atpigs. Dėl to manau kelionės maršrutiniais taksi taps dar patrauklesnės“, – teigė bendrovės „Kautra“ generalinis direktorius Linas Skardžiukas.

Pasak L. Skardžiuko, tai yra didelis žingsnis bendros viešojo transporto sistemos kūrimo link.

„Visi šie atnaujinimai suteiks miestiečiams dar daugiau galimybių keliauti po miestą. Kaunas ir toliau rodo pavyzdį kitiems Lietuvos miestams, kaip galima sukurti integralią, šiuolaikišką ir puikiai veikiančią viešojo transporto sistemą“, – pabrėžė „Kautros“ vadovas.

Nuo gruodžio 1 dienos keleiviai galės įsigyti mėnesinį elektroninį bilietą už 35 eurus ir be jokių apribojimų ir papildomų mokesčių važiuoti maršrutiniais taksi visomis savaitės dienomis. Taip pat atsiras galimybė per 30 minučių nuo bilieto pažymėjimo persėsti į kitą maršrutinį taksi ir tęsti kelionę už tai papildomai nemokant.

„Šis bilietas padės greičiau susiekti nemokant antrą kartą ir suteiks galimybę naudotis žymiai didesnių krypčių skaičiumi“, – kalbėjo Kauno savivaldybės Transporto eismo ir organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA