Vaizdo kameros Kaune atskleidė tikrą paauglių žiaurumą: gulintį ant žemės spardė ir mergina | Kas vyksta Kaune

Vaizdo kameros Kaune atskleidė tikrą paauglių žiaurumą: gulintį ant žemės spardė ir mergina

Liepos 17 d. paryčiais Kaune saugos tarnybos „Mano sauga” vaizdo stebėjimo kameros užfiksavo žiaurų paauglių gaujos elgesį – senamiestyje sumuštas vaikinas. Vaizdo įrašas atskleidžia detales, kad galimai neblaivus auka tapęs jaunuolis buvo sumuštas gulintis.

Gertrūdos gatvėje, vidiniame kieme, vaizdo stebėjimo kamerą įsirengę „Mano saugos“ klientai įrenginio dėka įamžino muštynių detales. Vaizdo įraše matyti, kaip gauja chuliganų (tarp jų ir mergina) užpuola nugriuvusį jaunuolį. Jie pyktį išliejo dukart – sumušę grįžo į vietą ir veiksmus pakartojo. Policijos pareigūnams apie įvykį operatyviai pranešė „Mano saugos” centrinio stebėjimo pulto operatoriai, kurie incidentą užfiksavo tiesiogiai.

Bendrasis pagalbos centras pranešimą gavo 05:07 val. Į įvykio vietą už kelių minučių atvyko saugos tarnybos darbuotojas, taip pat buvo iškviesti policijos pareigūnai ir medikai, kurie 23-ejų metų auką išgabeno į ligoninę. Daugiau duomenų apie vaikino sveikatą pareigūnai neturi. Surinkta pirminė informacija apie įvykį, tačiau antradienį ikiteisminis tyrimas dar nebuvo pradėtas. Įtariamieji irgi nenustatyti.

Vaizdo įrašas atskleidžia, kad chuliganų gauja auką dar galimai ir apiplėšė. Ne mažiau įdomi ir užfiksuota detalė, kai pro gulintį vaikiną apsupusią gaują praeina du vaikinai ir net nepažiūri į už kelių metrų vykstantį sambrūzdį – sėda į mašiną ir nuvažiuoja.

Saugos tarnybos „Mano sauga” direktorius Gediminas Jankauskas akcentavo, kad į incidentą buvo sureaguota operatyviai. „Vaizdo įraše matosi laiko seka. Galbūt kam nors užklius tai, kad policija buvo iškviesta tik 05:07 val. Tačiau pagal bendrą reagavimo į įvykius tvarką operatoriai apie įvykį pirmiausia praneša apsaugos darbuotojui ir tik po to skambina policijai. Į įvykio vietą netrukus atvažiavo ir apsauga, ir policija. Gaila, kad sučiupti chuliganų jau nepavyko – buvo prasilenkta vos 1-2 minutėmis”, – komentavo G. Jankauskas.

Muštynes užfiksavo vaizdo kamera, stebinti gretimą kiemą. Jei ne ji, įvykio detalių ir sekos atkurti nebūtų pavykę. „Nežinia, ką dar būtų sumanę chuliganai. Akivaizdu, kad jų ketinimai buvo žiaurūs, nes prie jaunuolio buvo grįžta antra kartą“, – įsitikinęs vadovas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA