Manikiūrininkės specialybė nepaliks „be duonos“ | Kas vyksta Kaune

Manikiūrininkės specialybė nepaliks „be duonos“

Bendrovės nuotr.

Nemažai jaunų merginų, nusivylusių baigtomis studijomis ir susidūrusių su keblumais rasti darbą pagal įgytą išsilavinimą, ryžtasi įgyti praktišką profesiją, kuri garantuotų pragyvenimo šaltinį. Įgytos specialios žinios, kurios gali užtikrinti pajamas, geras sprendimas ir toms moterims, kurios augino mažus vaikus ar dėl kitų priežasčių susiduria su sunkumais grįžtant į darbo rinką.

[galerija kiek=”8″]

Manikiūrininko specialybė – viena iš populiariausių, kuri ne tik garantuoja darbo vietą, bet ir teikia malonumą. Ar sunku įgyti manikiūrininkės specialybę, klausiame įmonės „Nagavita“ direktorės Rūtos Bublienės.

Reikia specialių žinių

Pasak R. Bublienės, kartais, panorusios tapti manikiūrininkėmis, moterys įsivaizduoja, kad pakaks pasėdėti šalia dirbančios meistrės porą savaičių ir jau viską mokės. Tačiau, realybė visai kitokia. Tik pabaigusios specialius manikiūrininkų mokymus, sertifikuotą specialybę įgijusios moterys stebisi, kiek daug žinių ir informacijos gavo, ko niekada nesuteiks šalia dirbantis, tiesioginėmis pareigomis užimtas meistras.

„Mes mokome pagal Lietuvos švietimo ministerijos patvirtintą programą ir išduodame ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje galiojančius įgytos profesijos pažymėjimus“, – pabrėžia R. Bublienė. Tad su „Nagavita“ išduotu pažymėjimu moterys gali dirbti ir užsienyje.

Trijų mėnesių programa

Manikiūrininko specialybės mokymo kursas trunka tris mėnesius, grupėse mokosi iki dvidešimt žmonių. Didelis dėmesys „Nagavitos“ mokymo programoje skiriamas praktikai, ji atliekama dirbant poromis. „Kadangi patys atstovaujame garsiausias nagų priežiūros priemones gaminančias amerikiečių kompanijas, turime galimybę mokinėms pasiūlyti praktikuotis su aukščiausios kokybės priemonėmis, jas lyginti tarpusavyje, formuoti ne teorinius, o praktinius įgūdžius“, – sako R. Bublienė.

„Nagavitos“ manikiūrininkų mokymo centras veikia nuo 2005 m., o šį rudenį mokinės bus pakviestos į naujai įrengtas, modernias mokymų klases, kurios duris atveria naujame grožio priemonių ir mokymų centro „Nagavita“ pastate, Jonavos gatvėje.

„Švietimo ministerijos patvirtintą manikiūrininko specialybės programą šiek tiek papildėme, todėl mūsų mokymus baigusios manikiūrininkės įgyja papildomų nagų dekoravimo žinių“, – sako R. Bublienė.

Išmoksta daugiau, nei kitur

„Nagavitos“ organizuojamų mokymu metu, būsimos manikiūro specialistės sužino apie medžiagas, įrankius bei jų vartojimo būdus, masažo technologiją, aptarnavimo kultūrą. Taip pat aiškinami saugaus darbo principai, mokoma atlikti antakių bei blakstienų koregavimą, įvairių kūno vietų depiliaciją, suteikiami verslo pradmenys ir ekonomikos žinios. Būsimi manikiūro meistrai mokosi profesionaliai atlikti manikiūrą, formuoti akrilo/ gelio nagus, dekoruoti nagus, panaudojant įvairias nagų dizainui skirtas priemones bei atlikti SPA ir higieninį pedikiūrą.

Šiame mokymų centre nuolat rengiami ir seminarų tipo mokymai, kuriuose jau dirbančios manikiūro meistrės gali pasitobulinti, taip pat trumpesni kursai. Baigusiems įvairius „Nagavitos“ mokymo centro organizuojamus kursus, įteikiami užsienio gamintojų sertifikatai.

„Trijų mėnesių programa gali tapti tik gera pradžia. Kruopštus darbas salone, sukaupta asmeninė patirtis dažnai tampa paskata mokytis toliau. Labai džiaugiamės, kad į mūsų mokymų centrą kreipiasi salonų savininkai, ieškodami naujų darbuotojų. Tai rodo, kad pasitikima mūsų paruošimo lygiu, suteikta kompetencija. Gerai ir tai, kad mūsų centre išmokstama ir papildomų grožio procedūrų: depiliacijos ir antakių koregavimo ir dažymo, kurios ypač praverčia gyvenančioms mažesniuose miesteliuose, kur salone dirba mažiau specialistų“, – džiaugiasi R.Bublienė.

Šiuo metu yra renkamos naujos grupės manikiūrininko specialybės mokymams Kaune, registracija telefonu: 8 686 85425, daugiau informacijos rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA