Dėl autokrano pastatymo darbų ribojamas eismas | Kas vyksta Kaune

Dėl autokrano pastatymo darbų ribojamas eismas

Š. Kubiliaus nuotr.

Maironio ir K. Donelaičio gatvių sankryžoje prasideda šeštadienio popietę apvirtusio autokrano, kauniečių praminto „transformeriu“, pastatymo darbai.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai užfiksavo, jog šiuo metu jau yra uždarytas eismas automobiliams Maironio gatvėje, atvykusi visa autokrano pastatymo darbams reikalinga technika – du kranai ir vienas keltuvas.

Pažiūrėti, kaip keliamas autokranas, susirinko kelios dešimtys kauniečių. Tiesa, jiems teks dar kurį laiką palaukti, mat autokranas dar net neužkabintas.

Dėl atliekamų darbų pasitaikė ir komiškų situacijų: kaunietis, važiavęs K. Donelaičio gatve, taip susidomėjo atliekamais darbais, kad praleido net keletą žalio šviesoforo signalų, nepaisydamas paskui jį stovinčių ir garsinį signalą naudojančių automobilių.

Primename, jog autokranas dėl galimai netvarkingai pastatytos atramos apvirto šeštadienį, apie 15:30. Incidento metu žmonės nenukentėjo, tačiau apgadintas šalia esančio pastato kampas ir latakas.

Į įvykio vietą atvykę policijos pareigūnai nustatė, jog autokraną vairavęs darbuotojas įvykio metu buvo blaivus, tačiau norint išsiaiškinti, ar nebuvo pažeisti saugos darbe reikalavimai, bus atliekamas papildomas tyrimas.

Įvykio metu padarytos žalos dydis kol kas taip pat nėra nustatytas.

Autokranas buvo sėkmingai iškeltas iš statybvietės. Šiuo metu eismas Maironio gatvės atkarpoje vis dar ribojamas, nes dar reikia iškelti ekskavatorių, kurį kėlė apvirtęs autokranas.

Susirinkę iškėlimo darbų stebėti kauniečiai bei darbus atliekantys darbuotojai svarsto, kaip apvirtęs autokranas turės palikti statybvietę, nes virstant buvo sugadinta jo strėlė.

PAPILDYTA 15:52

Autokraną ir ekskavatorių iš statybvietės kėlusi technika jau paliko Maironio gatvę. Darbus vykdę darbininkai teigė, jog jų darbas buvo tik „atlikti gelbėjimo operaciją“, o kas bus daroma su iškelta technika sakę nežinantys.

Eismas Maironio gatvės atkarpoje turėtų būti atnaujintas iškart po to, kai bus iš naujo užkabinti gatvių apšvietimo ir kiti elektros laidai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA