Tai vadinama revoliucine naujove Kauno viešajame transporte | Kas vyksta Kaune

Tai vadinama revoliucine naujove Kauno viešajame transporte

R. Tenio nuotr.

Kaunas taps pirmuoju miestu šalyje, kuriame keleiviai su tuo pačiu bilietu galės keliauti skirtingomis viešojo transporto rūšimis. Metų pabaigoje kauniečiams bus pasiūlyti vienkartiniai elektroniniai bilietai, kurie bendrai galios ne tik autobusuose ar troleibusuose, bet ir maršrutiniuose taksi.

Naujojo tipo bilietai keleiviams suteiks teisę per 30 minučių nuo kelionės pradžios persėsti į kitą transporto priemonę, nepriklausomai nuo to, su kurie jie pradėjo kelionę.

„Ne visuose mikrorajonuose ir atkarpose yra galimybė susisiekti autobusais ir maršrutiniais taksi, kai kur yra tik maršrutiniai taksi, kai kuriose atkarpose yra tik autobusai. Norint planuoti savo kelionę, kauniečiams bus žymiai paprasčiau ir patogiau, kai jie galės derinti visus tinklus – autobusų, troleibusų ir maršrutinių taksi“, – teigė Kauno savivaldybės Transporto eismo ir organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Prieš startuojant su naujo tipo bilietu, autobusus ir troleibusus valdančios įmonės „Kauno autobusai“ bei maršrutinius taksi siūlančios bendrovės „Kautra“ turės įsigyti naują programinę įrangą bei suderinti sistemas. Planuojama, jog keleiviai nauja paslauga galės naudotis nuo šių metų gruodžio 1 dienos.

UAB „Kautra” generalinio direktoriaus Lino Skardžiuko komentaras

Džiaugiamės, kad dar šiais metais kauniečiai galės įsigyti mėnesinį maršrutinio taksi elektroninį bilietą. Keliauti maršrutiniais taksi miestiečiai galės be jokių apribojimų ir papildomų mokesčių visomis savaitės dienomis. Nuolatiniams keleiviams, ypač tiems kurie keliauja su persėdimais, dėl to kelionės atpigs. Dėl to manau kelionės maršrutiniais taksi taps dar patrauklesnės.

Ne mažiau svarbi naujovė – bus galimybė perkant vienkartinį elektroninį bilietą per 30 minučių ne tik persėsti iš maršrutinio į maršrutinį taksi, bet ir į autobusą ar troleibusą, bei atvirkščiai. Tad už 1 eurą kauniečiai galės greitai ir patogiai pasiekti bet kurį miesto tašką.

Tai yra didelis žingsnis bendros viešojo transporto sistemos link. Visi šie atnaujinimai suteiks miestiečiams dar daugiau galimybių keliauti po miestą. Kaunas ir toliau rodo pavyzdį kitiems Lietuvos miestams kaip galima sukurti integralią, šiuolaikišką ir puikiai veikiančią viešojo transporto sistemą. Tikimės, kad ateityje Kaunas gyventojams galės pasiūlyti ir bendrą nuolatinį bilietą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA