Paaiškėjo didžioji paslaptis, kur Kaune kandidatuos R.Karbauskis: laukia rimti varžovai | Kas vyksta Kaune

Paaiškėjo didžioji paslaptis, kur Kaune kandidatuos R.Karbauskis: laukia rimti varžovai

BNS 2016/07/12 12:31
Delfi.lt nuotr.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis į Seimą kandidatuos Kauno Šilainių rinkimų apygardoje.

„Šiandien turiu pareigą ir galimybę pristatyti tuos žmones, kurie artėjančiuose Seimo rinkimuose atstovaus LVŽS sąrašui Kaune vienmandatėse apygardose. (…) Ramūnas Karbauskis kandidatuoju Šilainių apygardoje, mano numeris sąraše – antras“, – antradienį per spaudos konferenciją sakė R.Karbauskis.

Savo kandidatūras Šilainių apygardoje taip pat kelia Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų atstovas Rimantas Dagys, socialdemokratė Birutė Vėsaitė, Liberalų sąjūdžio atstovas Rimantas Mikaitis.

Anksčiau R.Karbauskis skelbė kandidatuosiantis Aukštaitijos apygardoje. Jo teigimu, sprendimas šį pasirinkimą pakeisti buvo noras stiprinti poziciją miestuose.

„Apsisprendimas pasitraukti iš anksčiau numatytos Aukštaitijos apygardos ir dalyvauti Kaune yra stiprinimas mūsų komandos ir tikiuosi, kad visi čia minėti kandidatai susilauks didelio Kauno miesto gyventojų palaikymo“, – sakė „valstiečių“ lyderis.

Anksčiau planuota Kaune kelti buvusio vidaus reikalų ministro, LVŽS sąrašo lyderio Sauliaus Skvernelio kandidatūrą, tačiau vėliau nuspręsta jo kandidatūrą kelti Vilniuje. BNS žiniomis, „valstiečių“ sąrašo lyderis varžysis Karoliniškių rinkimų apygardoje.

R.Karbauskis teigė, kad „negali to komentuoti“.

Su LVŽS Panemunės apygardoje kandidatuos gydytojas Aurelijus Veryga, Žaliakalnio apygardoje – Audronė Jankuvienė, Mindaugas Puidokas balotiruosis Vilijampolės-Aleksoto apygardoje, Lauras Stacevičius kandidatuos Dainavos apygardoje. Taip pat su LVŽS Seimo rinkimuose dalyvausianti Kauno valdančiųjų „Vieningo Kauno“ atstovė Aušra Papirtienė varžysis Kalniečių apygardoje, jos kolega Gediminas Vasiliauskas iškeltas Petrašiūnų apygardoje.

Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovės „Spinter tyrimai“ duomenimis, R.Karbauskio vadovaujami „valstiečiai“ artėjant Seimo rinkimams yra antra populiariausia partija po socialdemokratų.

Seimo rinkimai vyks spalio 9 dieną.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA