Kaune lankysis Armėnijos gynybos ministras | Kas vyksta Kaune

Kaune lankysis Armėnijos gynybos ministras

KAM nuotr.

Liepos 12 d. krašto apsaugos ministras Juozas Olekas susitiks su oficialaus vizito į Lietuvą atvykusiu Armėnijos gynybos ministru Seyranu Ohanyanu (Seyran Ohanyan).

Ministrai aptars dvišalį karinį bendradarbiavimą ir jo perspektyvas, dalyvavimą tarptautinėse operacijose, Armėnijos santykius su NATO ir Europos Sąjunga, apsikeis nuomonėmis apie saugumo padėtį regionuose.

Liepos 12–14 d. Lietuvoje viešintis Armėnijos gynybos ministras taip pat lankysis Seime, Užsienio reikalų ministerijoje, Daktaro Jono Basanavičiaus karo medicinos tarnyboje Kaune, Divizijos generolo Stasio Raštikio Lietuvos kariuomenės mokykloje, Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomajame pulke.

Lietuvos ir Armėnija bendradarbiavimas gynybos srityje grindžiamas 2002 m. šalių pasirašytu dvišaliu susitarimu.

Lietuva remia Armėniją karinio mokymo srityje kviesdama ir finansuodama šios šalies karininkų studijas Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje Vilniuje ir Baltijos gynybos koledže Tartu (Estijoje). Taip pat Lietuva rengia pokalbius ir konsultacijas gynybos reformos, viešųjų ryšių, teisės, karinės kartografijos, medicinos, puskarininkių rengimo ir kt. srityse.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA