Lampėdžiai subūrė sporto ir svajonių kūno puoselėtojus | Kas vyksta Kaune

Lampėdžiai subūrė sporto ir svajonių kūno puoselėtojus

R. Tenio nuotr.

Lampėdžių paplūdimyje, šalia kempingo, sekmadienį vyksta pirmasis įvairių sporto šakų festivalis – Sunny Beach Sports Festival”, sutraukęs kelis šimtus kauniečių.

Daugybė rungčių

Čia miestiečiai kviečiami išbandyti jėgas įvairiose rungtyse: rankų lenkimo varžybose, kas ilgiau iškabės ant skersinio; kas per minutę daugiau kartų nuridens 70 kg sveriančią padangą; susirungti 50 kg sveriančių svarsčių stūmime; varžomasi kas ilgiau iškėlę rankas į viršų išlaikys 5 kg svarmenis; kas su irklavimo simuliatoriumi greičiau nuirkluos 500 m; kas ilgiau išstovės ant rankų aukštyn kojom; atliks daugiau prisitraukimų/atsilenkimų; komandos jėgas bando virvės traukimo rungtyje.

Kiekvienos sporto šakos profesionalai susirinkusiesiems demonstruoja parodomąsias programas, duoda individualių patarimų.

Kaip teigė renginio iniciatorius, treneris Adolis Mikelionis, šventė orientuota ne į profesionalius sportininkus, bet į paprastus, įvairaus amžiaus žmones, kad kiekvienas atrastų jam tinkančią kultivuoti sporto šaką.

Sportuoja visi

A. Mikelionis pasakojo, kad renginio idėja kilo atsitiktinai: „Vieną dieną pamačiau, kad Kaune stinga renginių ir miestas neturi savo vasaros festivalio. Turime puikią vietą – Lampėdžių kempingą, bet to neišnaudojame”, – teigė jis.

Treneris atskleidė renginio koncepciją parsivežęs iš vienos tarptautinės sporto parodos ir planuoja, kad renginys taps kasmetinis. „Kauniečių sporto parengtumas kasmet tik gerėja, dauguma ima pavyzdį iš Vakarų šalių, kuriose populiarinama sveika gyvensena, raginama sveikai maitintis, aktyviai sportuoti, simpatiškai atrodyti, ir sporto dėka jaustis laimingais”, – sakė A. Mikelionis ir pridūrė, kad sportuoti būtina kiekvienam: „Sveikame kūne – sveika siela, sportas –  žvalumo, jėgų, sveikatos šaltinis bei puiki profilaktika nuo ligų”, – įsitikinęs renginio iniciatorius.

Daugkartinis Lietuvos jėgos dvikovės varžybų laimėtojas, treneris Aurimas Grabinskas pastebėjo, kad Kaune sportuoja bene visi: „Čia nėra nesportuojančių, vienokią ar kitokią sporto šaką propaguoja visi. Tą pastebi ir Lietuvoje sportinį inventorių vežiojantys atstovai, jie stebisi: apvažiuojame visą Lietuvą, bet niekur kitur to neišvysi: tik Kaune sporto klubai – ant kiekvieno kampo!“, – su šypsena kalbėjo A. Grabinskas.

Jis atkreipė dėmesį, kad sporto klubai, lauko treniruokliai, stadionai, dviračių takai išsidėstę ne tik centre, bet ir gyvenamuosiuose rajonuose, o tai, kaip stimulas sportuoti: „Kai sporto klubas ar treniruokliai šalia – juk negali kaip niekur nieko praeiti – sportuoti jau privalai“, – teigė A. Grabinskas.

Kaunietė Vilma su šeima apsilankiusi renginyje, tikino išbandysianti daugumą rungčių, ne tik rankų lenkimą, kuriame jau spėjo išbandyti jėgas. „Man patinka lengvi, vasariniai renginiai, kuriuose skatinama sportuoti. Pati bėgioju ir užsiimu svarsčių spaudimo sportu, neseniai Lietuvos svarsčių spaudimo čempionate užėmiau antrąją vietą. Džiaugiuosi, kad į sportą įnikusi visa šeima, kartu puikiai ir naudingai praleisime dieną”, – sakė Vilma.

Svajonų kūnas – per 9 mėnesius

Funkcinių treniruočių trenerė Evelina Voropajeva susirinkusiesiems vedė viso kūno mankštą, kurios metu lavinamos visos raumenų grupės, stiprėja lankstumas, jėga, ištvermė, pusiausvyra, gebėjimas kontroliuoti svorį.

„Savo kūną susimodeliuoti kokio nori šiek tiek užtruks, reikės bent 9 mėnesių: pirmą mėnesį kūnas bandys prisitaikyti prie treniruočių, kitus 3-4 mėn. kūnas jau pradės efektyviai dirbti, dar po 3  mėnesių prasidės tikrasis sportavimas, tada dirbsi ir gausi rezultatą”, – dėstė E. Voropajeva.

Ji pastebėjo, kad lietuviai labiau mėgsta sportuoti drauge su kompanija, o ne pavieniui, taip esą daugiau motyvacijos, o ir patinginiauti nėra kada – visi laiko treniruočių tempą. Dar tik svarstantiems apie sportą, trenerė patarė mažiau galvoti, o geriau imtis veiksmų: „Nėra ko laukti – pirmyn sportuoti!”, – ragino E. Voropajeva.

Treneris A. Grabinskas šventėje lengvai, tarsi pūkus, kilnojęs svarmenis su 170 kg svoriu, taip pat ragino nesvarstyti, o tiesiog imti ir padaryti.

„Tie iškeliami 170 ar 190 kg – ilgų mano treniruočių rezultatas, nereikia nusiminti, jei pabandžius ne viskas gaunasi taip greitai, kaip norėtųsi. Pats sportuoju jau 18 metų, profesionaliai – nuo 12 metų. Žinoma, kuriant svajonių kūną sporto salėje, nemažai priklauso nuo genetikos, noro, režimo, bet garantuoju, kad reguliariai sportuodami ir klausydami trenerio, per metus pasikeisite neatpažįstamai. Dirbdamas treneriu, tokių perversmų mačiau galybę”, – sakė A. Grabinskas.

Renginys Lampėdžių paplūdimyje tęsis iki 19 val., įėjimas nemokamas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA