Išsikepti šašlykų mieste – misija neįmanoma | Kas vyksta Kaune

Išsikepti šašlykų mieste – misija neįmanoma

R. Tenio nuotr.

Šiltuoju metų laiku lauke kepti šašlykai ir kepsniai tampa neatskiriama nuo poilsio dalimi, tačiau pasirodo, jog Kauno mieste juos išsikepti bei negauti baudos už viešosios tvarkos pažeidimą yra nemažas iššūkis.

Šiuo metu bendrosiose priešgaisrinės saugos taisyklėse yra nurodyta, jog šašlykines, kepsnines ir buitines krosneles naudoti leidžiama ne arčiau kaip 6 metrai nuo statinių ir kitų degių daiktų ar medžiagų. Taip pat draudžiama naudoti atvirą ugnį gyvenamųjų namų balkonuose, tad butuose gyvenantiems miestiečiams gyvenamojoje vietoje nėra galimybės naudoti kepsnines bei šašlykines.

Tiesa, be priešgaisrinių saugos taisyklių mieste galioja ir miesto tvarkymo ir švaros taisyklės, kurios taip pat apsunkina galimybes lauke išsikepti kepsnius.

„Draudžiama naudoti kepsnines savivaldybės parkuose, skveruose ir kitose rekreacinėse vietose, išskyrus specialiai tam įrengtas vietas“, – rašoma jose. O už šios taisyklės nesilaikymą gali grėsti įspėjimas arba bauda iki 579 eurų.

Pradėjus aiškintis, kur mieste yra įrengtos specializuotos vietos, kuriose galima naudotis kepsninėmis, paaiškėjo, kad tokių vietų mieste paprasčiausiai nėra.

„Specialiai įrengtų vietų pačiame mieste kol kas nėra. Tačiau jos atsiras dar šį rudenį, dabar tvarkomame Kalniečių parke. Projektuotojams duosime užduotį, kur įmanoma, suprojektuoti specialias maisto ruošimo zonas ir kituose miesto parkuose“, – teigė Kauno savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė.

Taigi bent jau kol kas, lauke keptų šašlykų bei kepsnių mėgėjams yra tik viena išeitis – mėgstamą maistą gamintis už miesto ribų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA