Vienose rankose sutelks 17-os įstaigų finansų valdymą | Kas vyksta Kaune

Vienose rankose sutelks 17-os įstaigų finansų valdymą

Kaunas.lt nuotr.

Nuo „akmens amžiaus“ sistemos – prie šiuolaikiškų technologijų. Šitaip Kauno savivaldybės administracijos vadovas apibūdina artėjančias permainas miesto neformaliojo švietimo įstaigose. Jų buhalterinę apskaitą ir finansų valdymą ketinama sutelkti vienos specializuotos įstaigos rankose.

Kaune veikia 17 neformaliojo švietimo įstaigų, kuriose dirba per dvi dešimtis buhalterių. Nuo kitų metų pradžios Kauno miestas planuoja buhalterinę apskaitą ir finansų valdymą patikėti biudžetinei įstaigai „Kauno biudžetinių įstaigų buhalterinė apskaita“. Preliminariai prognozuojama, kad buhalterių gretos turėtų sumažėti beveik perpus. Tai padės miestui gerokai sumažinti šių paslaugų kaštus, o svarbiausia – leis kokybiškiau prižiūrėti bei tvarkyti įstaigų finansus.

Pasak Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus Gintaro Petrausko, šiuolaikiški metodai padės buhalterinę apskaitą ir finansų valdymą valdyti kur kas efektyviau.

„Kai kuriose įstaigose dirbdavo kone iki dviejų buhalterių, o kitur kildavo problemos dėl žmonių pakeitimo ligos ar atostogų atveju. Vienur dirbama su vienomis programomis, kitur naudojamos kitos, visiškai pasenusios. Jos tarpusavyje nesuderintos. Dažnai keli žmonės priversti kartoti tą patį darbą, kad iš įstaigų gauti duomenys būtų suvesti į bendras savivaldybės duomenų bazes. Daugiau tai tęstis negali – turime pamiršti „akmens amžiaus“ metodus ir imtis elementaraus darbo optimizavimo“, – akcentavo G. Petrauskas.

Pasak jo, centralizuota įstaigų buhalterinė apskaita – ne stebuklas. Tokia praktika jau pasiteisino daugelyje progresyvių pasaulio šalių. Centralizavus buhalterinę apskaitą, nebereikės kiekvienos įstaigos buhalteriams atskirai pristatinėti ataskaitų ir kitų dokumentų. Jie bus tiesiogiai pasiekiami realiu laiku su galimybe palyginti, kaip efektyviai tvarkomi finansai vienoje ar kitoje įstaigoje. Be to, šių procesų optimizavimas padės efektyviau rengti viešuosius pirkimus ir apsisaugoti nuo išlaidavimo įvairioms prekėms bei paslaugoms.

„Su sporto mokyklų buhalterija pavyksta tvarkytis išties efektyviai. Esame pasirengę naujam etapui perimant savo žinion ir visas neformaliojo švietimo įstaigas. Įsigijome naują šiuolaikišką apskaitos programą, kurios duomenys pasiekiami tiesiogiai, nelaukiant mėnesio pabaigos ar kitų terminų. Ataskaitas galima analizuoti ir vertinti įvairiais skirtingais pjūviais. Daugelis procesų kompiuterizuota, todėl viskas vyksta kelis kartus greičiau ir paprasčiau“, – pasakojo „Kauno biudžetinių įstaigų buhalterinės apskaitos“ vadovas Audrius Lukoševičius.

„Kauno biudžetinių įstaigų buhalterinė apskaita“ nuo šių metų centralizuotu būdu vykdo visų mieste veikiančių sporto mokyklų apskaitą. Pirmojo pusmečio rezultatai rodo, kad toks sprendimas pasiteisino. Kauno miesto taryba artimiausiame tarybos posėdyje ketina priimti sprendimą dėl analogiškos sistemos diegimo visose neformaliojo švietimo įstaigose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA