Sugadintas rytas: troleibusų maršrutus pakeitė, bet keleiviai to nežinojo | Kas vyksta Kaune

Sugadintas rytas: troleibusų maršrutus pakeitė, bet keleiviai to nežinojo

R. Tenio nuotr.

Kaip informuoja Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyrius, liepos 8-9 dienomis R. Kalantos gatvė bus uždaryta troleibusų eismui. Šioje atkarpoje vyksta kelio darbai.

T. Masiulio ir R. Kalantos gatvėse kartu su nauju asfaltu bus klojami ir nauji šaligatviai.

„R. Kalantos, T. Masiulio ir Marijampolės plento tvarkymas kaip ir Kauno hidroelektrinės tilto kapitalinis remontas bei viaduko per Jiesią sutvarkymas – dalis pietrytinio miesto aplinkkelio trasos, kurią baigsime šiemet“, – sakė Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Keleiviai nepatenkinti

Į portalą „Kas vyksta Kaune” nepatenkintas troleibusų parko darbo organizavimu kreipėsi kaunietis Jonas:

„12-to maršruto vairuotojas prieš pat VI forto žiedą pranešė, kad į Petrašiūnus nevažiuos. Kilus sumaiščiai tarp keleivių, kodėl tik dabar praneša, o troleibuso švieslentėje nėra jokios informacijos apie pokyčius, vairuotojas privažiavo iki pačio transporto žiedo ir išleido keleivius važiuojamoje kelio dalyje”, – teigė Jonas.

Vyras paskambino į dispečerinę, čia jam buvo paaiškinta, kad apie pasikeitusius maršrutus į Petrašiūnus buvo skelbta internete.

„Dispečerė labai nesijaudindama pasakė, kad čia bus valdžios darbo trūkumas ir vairuotojas čia nekaltas.”

Jonas atkreipia dėmesį, kad dauguma keleivių pensinio amžiaus ir akivaizdu, kad internetu nesinaudoja, tad apie eismo pokyčius sužino tik atvykus prie remontuojamos gatvės. „Nei darbo organizavimo, nei bendravimo su keleiviais, nei paslaugaus požiūrio į keleivį. Patarimas: nesinaudokite viešuoju transportu, geriau važiuokite nuosavais automobiliais”, – patarė Jonas.

Viešojo transporto pokyčiai

5-ojo maršruto troleibusai nuo Varnių g. stotelės važiuos Varnių g., Neries kr., A. Kriščiukaičio g., Jurbarko g., Jonavos g., Šauklių g., Šv. Gertrūdos g., E. Ožeškienės g., K. Donelaičio g., Vytauto pr., M. K. Čiurlionio g., Tunelio g., K. Baršausko g., Kovo 11-osios g., V. Krėvės pr. ir atgal tomis pačiomis gatvėmis. 9-ojo ir 12-ojo maršrutų troleibusai nuo Klinikų stotelės važiuos iki VI-ojo forto žiedo.

Šiomis dienomis organizuojamas Nr. 00 autobusų maršrutas: Kauno Kovo 11-osios gimnazija – Petrašiūnai (Kauno marios).

Autobusai važiuos T.Masiulio g., R. Kalantos g., Kovo 11-osios g.

Daugiau informacijos rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA