Savaitgalį Birštono dangų nuspalvins 70 oro balionų | Kas vyksta Kaune

Savaitgalį Birštono dangų nuspalvins 70 oro balionų

D. Adamonytės nuotr.

Liepos 4-10 dienomis Birštono kurorte vyksta vienas svarbiausių metinių pasaulio oreivių bendruomenės sportinių renginių – FAI pasaulio moterų karšto oro balionų čempionatas.

[galerija kiek=”12″]

Tris dienas iš eilės čia į dangų kyla net 70 karšto oro balionų, kuriuos pilotuoja geriausios pasaulio pilotės. Savaitgalį kurorte netrūks pramogų ir danguje, ir ant žemės.

Liepos 8-9 dienomis Birštono kurorto gyventojai ir svečiai kviečiami pasitikti rytus, stebėdami oro balionų skrydžių pasirodymus, arba patys kilti į dangų kartu su gausybe margaspalvių balionų. Oro balionų skrydžiai, esant tinkamoms oro sąlygoms, numatyti rytais (apie 7.30 val.) ir vakarais (apie 19.30 val.).

„Organizuoti FAI pasaulio moterų karšto oro balionų čempionatą – tai išties didelis iššūkis ir džiaugsmas, tokios galimybės pasitaiko tikrai retai. Džiaugiamės, kad galime šį nuostabų kurortą pristatyti čempionato dalyvėms ir jų komandoms, kartu skleisti žinią apie Birštoną visam pasauliui. Kiekvieną, trokštantį unikalių potyrių, kviečiu pakilti oro balionu į dangų, nes iš aukštai Nemuno kilpose įsikūręs kurortas atrodo tikrai kitaip, o kai kartu į dangų kyla tiek margaspalvių oro balionų – jausmas išties neapsakomas“, – teigia Birštono turizmo informacijos centro direktorė Rūta Kapačinskaitė.

Visą savaitgalį kurorte skambės gyva muzika. Šalia Birštono kultūros centro (Jaunimo g. 4) įsikūrusioje scenoje birštoniečiai ir miesto svečiai kviečiami į nuotaikingus nemokamus muzikos vakarus, šeštadienio vakarą čia skambės daugelio pamėgtos grupės „Coldplay“ dainos.

Savaitgalio vakarais, po varžybinių ir pramoginių skrydžių – unikali galimybė stebėti kurorto gatvėmis žygiuojančias pilotes naktiniame oro balionų parade arba naktinį ugnies balionų šou prie Birštono ežerėlių.

Viso balionų čempionato metu šventės dalyviai kviečiami skanauti tiesiai iš Vilniaus atvykusių „Open kitchen“ įvairiausių skonių patiekalų. Specialiai čempionatui sukonstruota virtuvė yra įsikūrusi adresu Jaunimo g. 4. Renginio organizatoriai kviečia prisiminti užkandžiavimo gamtoje tradiciją ir mėgautis maistu po atviru dangumi, stebint nepakartojamus vaizdus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA