Nuteistasis neištvėrė – atėmė sau gyvybę areštinėje | Kas vyksta Kaune

Nuteistasis neištvėrė – atėmė sau gyvybę areštinėje

Asociatyvi/R. Tenio nuotr.

Kauno areštinėje – nelaimė, šventinę dieną gyvybę čia sau atėmė nuteistasis.

Liepos 5 d. 20.32 val. į Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK) Viešosios tvarkos valdybos Areštinės ir konvojaus skyriaus areštinę pristatytas vyras, gimęs 1985 metais.

Kauno apylinkės teismo nutartimi jis buvo nuteistas 4 mėnesių laisvės atėmimo bausme pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 22 str. 1 d., 178 str. 1 d. Vyras buvo sulaikytas kaip besislapstantis ir ieškomas Alytaus apskrities vyriausiojo komisariato dėl bausmės nevykdymo. Liepos 7 d. sulaikytasis turėjo būti pervežtas į Kauno tardymo izoliatorių.

Liepos 6 d. apie 11.50 val. pareigūnas pastebėjo, jog areštinės kameroje sulaikytasis sukniubęs su uždėtu ant kaklo kelnių diržu. Nuėmus diržą vyras buvo gaivinamas bei iškviesta greitoji medicinos pagalba. 12.06 val. buvo konstatuota mirtis.

Pagal teritorinių policijos įstaigų areštinių veiklos taisyklių 3 skyriaus (Policijos areštinėje laikomų asmenų teisės ir pareigos) 12 punktą, nėra nurodyta, jog asmuo kameroje negali su savimi turėti kelnių diržo.

Kauno apskr. VPK atliekamas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti. Taip pat pradėtas tarnybinis patikrinimas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA