Drama Šlienavoje: iš namų iškeldinti ir mušti berniukai, ir jų motina su dukra | Kas vyksta Kaune

Drama Šlienavoje: iš namų iškeldinti ir mušti berniukai, ir jų motina su dukra

delfi.lt 2016/07/05 14:45
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Surištus vaikus kankinęs senelis Jonas M. lieka gyventi su žmona ir sūnumi – du mušti berniukai jau apgyvendinti naujoje šeimoje, o jų motina su kelių mėnesių dukrele perkelta į moterų krizių centrą. Toks sprendimas priimtas Kauno rajono savivaldybėje po specialaus posėdžio.

Pirmadienį iš areštinės buvo paleistas 71 metų Jonas M., kuris įtariamas šeštadienį Šlienavoje surišęs ir mušęs du – 2 ir 4 metų amžiaus – berniukus.

Kaip teigė Kauno rajono savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Janina Dabašinskienė, berniukams jau suteikta laikinoji globa.

„Vaikams nustatyta laikinoji globa nuo šiandien“, – DELFI teigė J. Dabašinskienė. Broliukai gyvens kartu šeimoje, kuri sutiko juos priimti.

Įtarimai krito ir ant berniuko mamos. Tačiau ir jai teko bėgti iš sugyventinio ir jo tėvo namų Šlienavoje.

„Moteris nuo pirmadienio jau gyvena Krizės centre – moteris su dukra. Jai buvo pasiūlyta apsigyventi centre ir ji sutiko“, – teigė J. Dabašinskienė.

Mušė pririštus

Šeštadienį apie 12.30 val. policija Kauno rajone, Šlienavoje, J. Biliūno g., sulaikė girtą 71-erių vietos gyventoją, įtariamą smurtu prieš 2 ir 4 metų vaikus. Policiją iškvietė 21-erių kaimynas Gytis.

Jis DELFI pasakojo, kad sėdėdamas prie namų garažo išgirdo rėkiantį senolį. Pasižiūrėjęs iš arčiau, pakraupo pamatęs, kad šaukiama ant verkiančių vaikų. O tada išvydo, kad Jonas (įtariamasis) pliauska ėmė daužyti vaikams per kojas ir rankas.

Gytis nuskubėjo padėti vaikams, kurie buvo pririšti prie suoliuko. Ant vaikų rankų ir kojų matėsi raudonos smurto žymės. Tai matosi ir vaizdo medžiagoje. Tada iškvietė policiją. Pareigūnai patikrino senolio blaivumą. Jam nustatytas 1,04 promilės girtumas. Surakintas antrankiais buvo išvežtas į komisariatą kartu su jauna nukentėjusių vaikų motina, kuri egzekucijos metu buvo namie ir viską stebėjo, bet nieko nedarė.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA