Kaune prieš beveik šimtą metų: vasarvietė auga | Kas vyksta Kaune

Kaune prieš beveik šimtą metų: vasarvietė auga

"Lietuva senose fotografijose" nuotr.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ pristato straipsnių ciklą, kuriame pateikiamos svarbios tą dieną tarpukariu spaudoje paskelbtos naujienos, kurias pavyko išsaugoti Architektūros ir Urbanistikos tyrimų centro komandai. Liepos 4-ąją 1939-aisiais metais „Lietuvos aidas“ aprašo pokyčius Kulautuvoje.

„Kulautuvos vasarvietė visais požiūriais keisdama savo išvaizdą, jau turi 140 naujų vasarinių. Senų, iš dalies ne vasarvietei pritaikytų gyvenamų namų dar turi 159, bet pastarųjų skaičius kasmet mažėja. Ligi šiol 80 senų vasarinių nugriauta, kasmet jų griaunama ir daugiau naujų pastatoma.

Šiemet vasarvietė turi rekordinį vasarotojų skaičių, būtent 3000 vasarotojų. Šiuo metu jau turi per 200 žmonių daugiau nei pernai. Visos galimos gyventi patalpos užimtos. Dideliu laimėjimu tenka laikyti iš Kauno šiemet įvedimą elektros. Ligi šiol elektros energiją tiekdavo mažutė vietos elektros stotelė. Mažiesiems vasarotojams didelę pramogą sudaro penki jauni gulbiukai. Pirmus metus Kulautuvos gulbių pora susilaukė gulbiukų. Kelias per mišką šiemet ištiesinamas.

Jau ir šiaip buvo patogus susisiekimas su Kulautuva, nes važiuoja daug autobusų ir praplaukdami sustoja visi garlaiviai. Dabar vasarotojams duota dar viena patogi susisiekimo priemonė. Kauniškis V. Snėška pastatė 70 žm. motorlaivį. Sekmadienį jis Kulautuvoje gražiomis iškilmėmis kun. Markūno pašventintas ir ponios Kundrotienės ir Susisiekimo Ministerijos gen. Sekretoriaus inž. Jankevičiaus pakrikštytas „Kulautuvos“ vardu. Motorlaivis per dieną kelis kartus vežioja keleivius tarp Kauno ir Kulautuvos, bet jis daug greičiau plaukia, nei kiti garlaiviai. Kulautuvą jis pasiekia per 50 min., kai tuo tarpu kitais garlaiviais tenka važiuoti apie pusantros valandos.

Kulautuvos vasarvietės direktorium nuo šio pavasario vėl yra ats. Plk. Augustauskas, kuris šias pareigas eilę metų ėjo nuo vasarvietės įsteigimo, o reikalų vedėju J. Malskis.“

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA