Birštone prasideda pasaulio moterų karšto oro balionų čempionatas | Kas vyksta Kaune

Birštone prasideda pasaulio moterų karšto oro balionų čempionatas

Organizatorių nuotr.

Liepos mėn. 4-10 d. Birštone vyks vienas svarbiausių metinių pasaulio oreivių bendruomenės sportinių renginių – FAI pasaulio moterų karšto oro balionų čempionatas. Čia dėl medalių susirungs ir į dangų kils net 70 karšto oro balionų, kuriuos pilotuos geriausios pasaulio pilotės iš 19 šalių.

[galerija kiek=”8″]

7 dienas iš eilės, esant idealioms oro sąlygoms, balionai kils anksti ryte (~6:30 val.) ir pavakarę (~19:30 val.). Vakarais varžybiniai ir fiestinių balionų skrydžiai vyks pačiame miesto centre. Čempionato vaizdai renginio dalyviams ir stebėtojams tikrai paliks neišdildomų įspūdžių.

Savo šalį čempionate atstovaus pilotės iš 19 pasaulio valstybių: Australijos, Austrijos, Belgijos, Brazilijos, Čekijos, Danijos, Japonijos, Jungtinės Karalystės, JAV, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Norvegijos, Nyderlandų, Rusijos, Šveicarijos, Ukrainos,Vokietijos, Vengrijos.

Šiame čempionate Lietuvai atstovaus net 5 pilotės: Rita Naujalienė – viena labiausiai patyrusių piločių Lietuvoje, jauniausia varžybų dalyvė Ieva Šuopytė, moterų Europos karšto oro balionų čempionato Lenkijoje sidabro medalininkė Daiva Rakauskaitė, Miglė Vaitulevičiūtė, kuri džiaugiasi galimybe pilotuoti oro balioną čempionate savo šalyje ir Agnė Simonavičiūtė, pirmojo pasaulio moterų čempionato trečios vietos nugalėtoja.

Birštonas dėl galimybės surengti čempionatą konkuravo su daugybe pasaulio miestų, o sprendimas čempionatą rengti Lietuvoje buvo priimtas atsižvelgiant į svarbius techninius reikalavimus.

Garbė organizuoti šį renginį atiteko Birštono oreivių klubui „Audenis“, Lietuvos Aeroklubui ir Lietuvos oreivių draugijai. Organizuojamo renginio pagrindinis tikslas – prisidėti prie Lietuvos vardo garsinimo, karšto oro balionų sporto populiarinimo Lietuvoje ir pasaulyje.

„Birštonas – ideali vieta rengti tokius čempionatus – nutolęs nuo oro uostų, patogus skrydžiams landšaftas, puiki renginių organizacija“, – teigia Lietuvos oreivių draugijos ir Birštono oreivių klubo „Audenis“ prezidentas Žydrūnas Kazlauskas. Pasak jo, „Birštono krašte vietiniai gyventojai palaiko ir teigiamai priima čempionato idėją. Rengiant tokio lygio varžybas tai yra itin svarbi detalė“, – patikino pašnekovas.

Liepos mėn. 4-10 dienomis Birštonas taps oro balionų sostine. Čia vyks fiestiniai skrydžiai, kurių metu į dangų galės pakilti žiūrovai bei fanai. Sportinių skrydžių metu paaiškės, kuri pilotė pasaulyje yra geriausia. Visą savaitgalį Birštono kurorto gyventojai ir svečiai galės mėgautis įspūdingais oro balionų vaizdais Birštono padangėje, gyvos muzikos koncertais, oro balionų paradais ir kitomis pramogomis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA