Per parą Lietuvoje nuskendo trys žmonės | Kas vyksta Kaune

Per parą Lietuvoje nuskendo trys žmonės

BNS 2016/07/03 11:07
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Per pastarąją parą Lietuvoje nuskendo trys žmonės, dar vieno galbūt nuskendusio žmogaus ieškoma. Vakarų Lietuvoje šeštadienio vakarą ir naktį praūžus škvalui, ugniagesiai gelbėtojai 12 kartų vyko šalinti nugriuvusių medžių ir nulaužtų šakų.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento budėtojas BNS pranešė, kad vienas vyras nuskendo Kretingos rajone namų kieme esančiame prūde, Prienų rajone taip pat tvenkinyje nuskendo moteris, o dar vienas žmogus nuskendo Vilniuje, Neryje.

Dar vieno galbūt nuskendusio žmogaus ieškoma Druskininkų savivaldybėje, Nemune. Lazdijų rajone keturiems žmonėms įvirtus į vandenį, trys išsigelbėjo, o vienas išvežtas į ligoninę.

Pasak gelbėtojų, audra labiausiai siautėjo pajūryje – Klaipėdoje, nugriuvus medžiams ar jų šakoms, apgadinti 3 automobiliai, Palangoje žaibui trenkus į elektros skydinę, užsidegė greta stovintis namas. Ugniagesiams pavyko numalšinti ugnį, niekas nenukentėjo.

Energijos skirstymo operatoriaus (ESO) atstovas Martynas Burba BNS pranešė, kad Klaipėdos regione elektros neturi apie 800 vartotojų, iš jų daugiausia – Kretingos rajone – apie 500, o Gargžduose ir aplink – apie 300.

„Škvalo metu buvo pažeisti elektros tinklo įrenginiai, brigados šalina gedimus ir tikimasi kuo greičiau atstatyti elektros tiekimą“, – BNS sakė M.Burba.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA