Rukloje ir Marijampolėje tarnybą pradės 400 karių | Kas vyksta Kaune

Rukloje ir Marijampolėje tarnybą pradės 400 karių

I. Budzeikaitės nuotr.

Pirmadienį, liepos 4 d. nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą Rukloje ir Marijampolėje pradės daugiau nei 400 šių metų šaukimo karių.

Dalis jaunuolių visą tarnybą atliks Lietuvos didžiojo kunigaikščio Vytenio bendrosios logistikos paramos batalione Marijampolėje, kiti po bazinio karinio rengimo Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomajame pulke Rukloje bus perkelti į tarnybos vietas Marijampolėje, Kaune ir Vilniuje.

Į tarnybos vietas Rukloje ir Marijampolėje šauktiniai savanoriai nuo pat pirmadienio ryto bus vežami iš šešių Regioninių karo prievolės ir komplektavimo skyrių Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje ir Alytuje. Didesnė dalis jaunuolių tarnybą atlikti pasirinko savo noru, kiti išreiškė pirmumo norą, jau būdami šaukiamųjų sąraše.

Pirmąją atvykimo dieną jaunuoliams bus išduodamos uniformos ir ekipuotė. Kariai susipažins su daliniu ir tą pačią dieną įsikurs kareivinėse.

Pirmąsias aštuonias savaites šauktiniai kariai dalyvaus Baziniame kario kurse, kurio metu lankys teorines paskaitas, mokysis rikiuotės ir karinių statutų, įgis karinės taktikos, inžinerijos, topografijos, ryšių ir medicinos žinių, susipažins su ginklais ir ryšio priemonėmis. Po Bazinio kario kurso prasidės karių specialistų rengimo etapas.

Pasibaigus bazinio rengimo periodo Mokomajame pulke Rukloje, likusius šešis kolektyvinio rengimo mėnesius kariai tarnaus pačių pasirinktuose daliniuose – Lietuvos didžiojo kunigaikščio Vytenio bendrosios logistikos paramos batalione Marijampolėje, Juozo Vitkaus inžinerijos batalione Kaune ir Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino štabo batalione Vilniuje. Kolektyvinio rengimo metu šauktiniai bus mokomi veikti savo padalinio sudėtyje, atlikti jiems paskirtas užduotis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA