Liepos 6-ąją Kaune pažinti miestą kvies nemokamos ekskursijos | Kas vyksta Kaune

Liepos 6-ąją Kaune pažinti miestą kvies nemokamos ekskursijos

R. Tenio nuotr.

Liepos 6-oji – ekskursijų diena Kaune“ – tai nauja, jaunatviška kauniečių iniciatyva, kuri per Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną kvies geriau pažinti Laikomosios sostinės istoriją, architektūrą, kultūrą.

Ekskursijų maršrutai drieksis į visas puses nuo istorinio Kauno Centrinio pašto.

Vieni akcijos iniciatorių – architektūros specialistų ir entuziastų grupė „Ekskursas“ pakvies išbandyti iki valandos trunkančias koncentruotas ekskursijas po žinomų objektų užkulisius, taip pat po dar nelankytus pastatus, tame tarpe miesto centre įsikūrusias ne kasdien atveriančias duris bažnyčias.

Iniciatyvos „Gražinkime Kauną“ atstovai savo ekskursijoje pasakos Kauno meno mokyklos įkūrimo istoriją ir kvies aplankyti kiek primirštą vieno iš tarpukario  estetikos kūrėjų Juozo Zikaro namą – muziejų. Ir tai tik – kelios iš pagrindinių dienos kelionių, kurios bus skirtos šimtams kauniečių ir miesto svečių.

Viena iš ekskursijų bus surengta ir anglų kalba – 14 val. prie Centrinio pašto prasidės architekto Algimanto Grigo parengta kelionė, pasakojanti apie tarpukario Kauno modernizmo architektūrą.

Ekskursijos truks nuo 45 min. iki 1,5 val. Pirmoji ekskursija prasidės 11:30 val. nuo Kauno centrinio pašto.

Pagrindinės ekskursijos startuos lygiai 12, 13 ir 14 val., tačiau variantų sau ras ir anksčiau atėję, ir keliolika minučių pavėlavę.

Organizatoriai ragina pasirūpinti dalyvavimu pageidaujamoje ekskursijoje ir rezervuoti vietą iš anksto – nes kai kuriose ekskursijose vietų skaičius ribotas. Registracija vyksta čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA