Kaunietė: pabuskit, žmonės, ir įsirenkit vaizdo stebėjimo kameras | Kas vyksta Kaune

Kaunietė: pabuskit, žmonės, ir įsirenkit vaizdo stebėjimo kameras

Skaitytojo nuotr.

Portalui „Kas vyksta Kaune“ parašė Reda, gyvenanti Aukštuosiuose Šančiuose ir teigianti, kad supranta, kodėl visuose daugiabučių kiemuose turėtų būti įtaisytos vaizdo stebėjimo kameros.

Reda, grįžusi po atostogų, tikėjosi, kad galės dar kurį laiką su visais dalintis įspūdžiais po kelionės, tačiau iškart susidūrė su problemomis. „Iškišusi nosį pro balkoną pamačiau, kaip kaimynas „nubraukia“ mano automobilį ir nuvažiuoja“, – pasakojo moteris.

Pasak jos, istorija – labai trumpa ir aiški, tačiau pamokanti: „nubraukimo“ kaltininkas neatsirado, o ji, sulaukusi grasinimų, ryte išvydo juos įvykdytus – buvo supjaustytos visos keturios jos automobilio padangos. „Turbūt nereikia sakyti, kad praėjusią naktį aš nemiegojau. Turbūt nereikia ir paminėti, kad policija jau turi visą papildytą informaciją ir imsis veiksmų“, – teigė kaunietė. „Tačiau kodėl aš dabar turiu nemiegoti naktimis ir budėti prie lango. Neramu širdyje, tačiau aš neketinu bijoti, aš noriu veikti. Ir dar kartą kviečiu visus susimąstyti apie savo saugumą.“

Redos teigimu, vietoje, kurioje ji gyvena tokie įvykiai nėra išskirtiniai – prieš keletą mėnesių vykusiame namo gyventojų susirinkime net buvo svarstyta idėja įsirengti vaizdo stebėjimo kameras. „Ir žinot ką? Daug kaimynų pradėjo pasakoti, kad jie automobilių neturi, butai drausti ir neturi, ko bijoti“, – stebėjosi moteris. „Noriu paklausti jūsų visų: nejaugi jums netenka vakare kada grįžti namo? Nejaugi jūs niekada neturite svečių, kurie jus aplanko? Ar vaikų, kurie žaidžia kieme? Nes vakar tai buvo mano automobilis, o šiandien (neduok, Dieve), tai gali būti žmogus“, – svarstė ji.

Moteris pasakojo, jog norint įsirengti kameras, reikalinga namo bendrija, o su jos įsteigimu susijusius dokumentus jos namo gyventojai jau yra pradėję tvarkyti. Tiesa, procesas užtruko, mat kaimynai ne tik neturi kada užpildyti reikiamų dokumentų, bet ir yra nusiteikę priešiškai. „Pabuskit, žmonės! Tas, kuris vakar pabėgo iš įvykio vietos, taip pat turi vaikus, bet apie svetimus kažkodėl nepagalvoja. Tad kaip jūs galite jaustis saugūs, kai net už gretimų durų gyvena nežinia kas? Kas atsitrenkia į jūsų mašiną, galbūt nulaužo medžius, važinėja ant pievos, skirtos vaikščiojimui, o gal kažkurią dieną bandys įsiūlyti jūsų vaikui pinigų, kad atliktų kokį juodą darbą. Jeigu šiandien esama aplinka mūsų netenkina, kodėl nepasidaryti geriau?“ – klausė Reda.

Moteris skatino atkreipti dėmesį į tai, kad nors pykstama dėl netoliese norimų įkurdinti įkalinimo įstaigos ar reabilitacijos centro, tačiau niekas nenori imtis priemonių saugumui padidinti. „Tas žmogus, kuris man grasino, gyvena netoliese, o „patirtis“ kalėjime tik parodo, kad jų tinklas didesnis“, – įsitikinusi ji. „Neskubėkime teisti idėjų; dėl savo saugumo juk galime skirti kelis eurus per mėnesį?“ – svarstė kaunietė.

Jei ir jūs norite pasidalinti savo užfiksuotais vaizdais ar perduoti informaciją apie įvykius Kaune, rašykite specialios funkcijos „Pranešk naujieną“ pagalba.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA