Po tragiškos motociklininko avarijos bus pakeisti kelio ženklai | Kas vyksta Kaune

Po tragiškos motociklininko avarijos bus pakeisti kelio ženklai

„Kas vyksta Kaune" skaitytojo nuotr.

Po pirmadienį Garliavoje įvykusios skaudžios motociklininko žūties, į portalo redakciją pradėjo kreiptis vis daugiau vietinių gyventojų, teigiančių, kad dėl šios ir kitų panašių avarijų toje vietoje kaltas – netinkamai pastatytas kelio ženklas. Specialistai teigia, kad tinkamai laikantis kelių eismo taisyklių – nelaimių būtų galima išvengti, tačiau atsižvelgdami į gyventojų prašymus – ženklą pakeis.

Kaltina kelio ženklą

Į redakciją kreipęsi garliaviškiai tikino, kad Veiverių plente, važiuojant nuo Garliavos pusės link Aleksoto, ties posūkiu į kairę – Technikumo gatvę, pastatytas ženklas Nr. 407 „apvažiuoti iš dešinės“ – įrengtas netinkamai. Ženklas stovi pėsčiųjų perėjos salelėje, vidury gatvės. Norintiems ties šia salele sukti į kairę – Technikumo gatvę, sustojus prie salelės praleisti iš Aleksoto vykstančių vairuotojų – ženklas Nr. 407 „apvažiuoti iš dešinės“ tarsi susijungia su ženklu Nr. 533 „Pėsčiųjų perėja” ir tampa nematoma, kas atvyksta plentu iš Aleksoto.

Dėl to, esą, negalima užtikrinti saugaus manevro posūkyje sukant į kairę.

„Čia stovi perėjos ženklas ir akių lygyje mėlynas važiavimo krypties ženklas, kuris sukantiems į kairę –  Technikumo gatvę, visiškai užstoja matomumą, tampa nepastebimi iš priekio – Aleksoto važiuojantys automobiliai. Dėl to čia beveik kas savaitę įvyksta eismo įvykis”, – situaciją dėstė Žilvinas.

Garliavoje esančio Narsiečių k. gyventojas Marius taip pat išreiškė susirūpinimą: „Tas kelio ženklas – kaip nelaimių pranašas, jis – netinkamas, nes stovi vairuotojo akių lygyje. Iš Aleksoto vykstantį automobilį vairuotojas dar gali pastebėti, bet motociklininko – tikrai ne. Netoliese ten pastatytas aukų atminimo kryželis, štai ir šiomis dienomis dega gedulo žvakės. Prašau atsakingų asmenų ką nors daryti, nejau lauksime dar vienos nelaimės, pareikalausiančios gyvybės?”, – klausė Marius.

Planuoja pakeisti šią savaitę

Kadangi Garliavos plentas yra krašto kelias Nr. 130 Kaunas-Garliava-Alytus ir priklauso valstybės įmonei „Kauno regiono keliai”, paprašėme situaciją pakomentuoti šios įstaigos Kelių priežiūros ir eismo saugos skyriaus inžinierių Linartą Kiškį. Jis tikino, kad dėl kelio ženklų trečiadienį buvo diskutuota Kauno apskr. VPK Kelių policijos valdybos pareigūnų inicijuotame susitikime.

Minėtas kelio ženklas Nr. 407 „apvažiuoti iš dešinės“, pasak specialisto, pagal matmenis ir kelio kategorijas – atitinka reikiamus standartus, tačiau kilus gyventojų susirūpinimui dėl šio ženklo problemiškumo, jis bus pakoreguotas.

„Pastatysime mažesnį apvalų ženklą, kad būtų geresnis matomumas. Sumažės ženklo skersmuo: dabar jis siekia 70 cm, pakeisime į 40 cm. Taip pat vadovaudamiesi reikalavimais, kiek įmanoma nuleisime ženklą žemiau, kad iš lengvosios mašinos būtų geriau matyti. Taigi, padidės tarpas tarp perėjos ir rodyklės leidžiančios apvažiuoti iš dešinės – ženklų”, – aiškino L. Kiškis.

Jis pasakojo, kad minėtas ženklas saugumo salelėje stovi jau apie 10 metų.

Siekiant geresnio matomumo, iš viso bus pakeisti keli ženklai, esantys salelėse tarp Garliavos ir Aleksoto. Darbai bus atlikti artimiausiu metu, gal net šią savaitę.

Avaringumą mažinti skatina kartu

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Odeta Tumelytė informavo, kad nuo 2013 m. nurodytoje vietoje, Technikumo – Veiverių g., policijoje registruotas 1 įskaitinis eismo įvykis – 2016 m. birželio 27 d.

L. Kiškis pasiteiravus apie šios atkarpos avaringumą, prisiminė prieš 9 metus vykusį itin tragišką atvejį. „Netoli susidūrė lengvasis automobilis su autobusiuku, žuvo trys žmonės, nuo tada atkarpoje nuo Garliavos iki Aleksoto, tuos 2,5 km apribojome greitį – leidžiama važiuoti ne greičiau kaip 50 km/h. Žmonės nepatenkinti tokiu greičiu, bet raginu laikytis saugumo ir pakentėti tuos kelis kilometrus”, – sakė L. Kiškis. Ir pridūrė: „Avarijos vyksta tikrai ne dėl ženklų kaltės”.

Pasak policijos atstovės O. Tumelytės, kelio ženklai yra statomi tokiame aukštyje, kad būtų gerai matomi.

Kauno apskrities policijos pareigūnai kviečia ir toliau aktyviai išsakyti savo pastebėjimus, prisidedančius prie eismo sąlygų gerinimo.

Kauno apskrityje šiais metais jau žuvo 11 asmenų (pernai iki birželio mėnesio pabaigos žuvo 16), dar 401 buvo sužeistas (pernai – 342).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA