Kaunietis apie apmokestintus kiemus: daugiau savivalė, nei logika | Kas vyksta Kaune

Kaunietis apie apmokestintus kiemus: daugiau savivalė, nei logika

R.Tenio nuotr.

Į portalo „Kas vyksta Kaune“  redakciją kreipėsi kaunietis gyvenantis miesto centre ir skundėsi naująja gyvenamųjų kiemų apmokestinimo tvarka.

„Mūsų gyvenamieji namai yra Daukanto gatvėje, pėsčiųjų zonoje, kuria važiuoti galima tik gavus savivaldybės leidimą, kurį gali gauti tik namo gyventojai. Visi kiti eismo dalyviai iškart baudžiami policijos. Pirmasis siurprizas buvo tai, jog net ir šį kiemą, į kurį gali atvažiuoti tik gyventojai, apmokestino. Tai realiai buvo apmokestinti gyventojai. Vėliau, susitaikius su šia mintimi, nes kovoti jau yra be šansų ir nuvykus į viešąją įstaigą „Automobilių stovėjimo aikštelės“ mums paaiškino, jog pateikus tam tikrus dokumentus, gyventojai gali išsipirkti lengvatinį metinį leidimą.“

“Situacija tokia, jog aš tame bute nesu registruotas, o registruota yra mano draugė, tačiau automobilis nėra jos, tad jai reikėjo parašyti įgaliojimą. Atlikus šį darbą ir dar kartą nuvykus į įstaigą paaiškėjo, jog leidimas negali būti išduotas, nes ji neturi teisės vairuoti. Manau, kad čia daugiau savivalė, nei logika“ – portalui „Kas vyksta Kaune“ pasakojo skaitytojas.

Norima užkirsti kelią leidimų pardavinėjimui

Viešosios įstaigos „Automobilių stovėjimo aikštelės“ vadovas Justas Limanauskas paaiškino, jog taip bandoma užkirsti kelią parkavimo leidimų pardavinėjimui.

„Viskas čia buvo pagal nuostatus. Taip buvo nuspręsta, kad žmonės nepradėtų prekybos būtent tais leidimais, tokia tvarka yra ir kituose miestuose. Tokiais atvejais visad yra prašoma vairuotojo pažymėjimo, kad žmonės nepiknaudžiautų. Būna močiutės neturi teisių, tačiau išsiima leidimus, kad galėtų juos parduoti, o tuomet net ne kiemo gyventojai gali statyti automobilius kiemuose.“

J. Limanauskas vyrui patarė prisiregistruoti būtent ten, kur jis dabar gyvena. Pasak jo, kito būdo gauti lengvatinį parkavimo leidimą – nėra.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA