NBA duris pravėrė antras Sabonis: Domantui – 11-as šaukimas! | Kas vyksta Kaune

NBA duris pravėrė antras Sabonis: Domantui – 11-as šaukimas!

delfi.lt 2016/06/24 09:52

Antrasis Sabonių šeimos atstovas pravėrė NBA duris – Lietuvos krepšinio legendos sūnų Domantą Brukline vykusioje naujokų biržoje simbolišku 11-uoju numeriu pašaukė Orlando „Magic“ klubas. Vis tik karjerą 20-metis lietuvis pradės ne šioje komandoje.

Ceremoniją D. Sabonis stebėjo „žaliajame kambaryje“ – iš čia ant scenos, išgirdę savo pavardę, žengė 19 pačių talentingiausių žaidėjų.

Šalia aukštaūgio iš Lietuvos vieną svarbiausių karjeros momentų buvo abu jo vyresnieji broliai – Žygimantas ir Tautvydas, jaunesnioji sesuo Aušrinė, tėvas Arvydas, mama Ingrida ir mergina ispanė Marta Diaz.

„Tai neįtikėtina. Džiaugiuosi galėdamas čia būti ir esu laimingas, kad mano šeima galėjo čia atvykti ir mane palaikyti – jausmas nuostabus.

Stengsiuosi susikurti savo įvaizdį, o tėčio pavardę naudoju kaip motyvaciją – aš juo didžiuojuosi, į jį lygiuojuosi ir jis yra mano idealas“, – ESPN žurnalistei vos tik nulipęs nuo scenos sakė 20-metis lietuvis.

Tačiau čia pat jis sužinojo, kad karjerą pradės ne Orlande, o kitoje komandoje – Oklahomos „Thunder“, kuri praėjusiame sezone nužygiavo net iki Vakarų konferencijos finalo.

Kartu su jaunuoju Saboniu „Magic“ į Oklahomą išsiuntė savo lyderį Victorą Oladipo ir turką Ersaną Ilysaovą. Tuo metu Orlando komandos sudėtį papildė Ispanijos pilietybę turintis Serge Ibaka.

Pirmąjį, kaip ir tikėtasi, Filadelfijos „76ers“ komanda pasikvietė 19-metį 208 cm ūgio australą Beną Simmonsą, antrasis šaukimas ir vieta Los Andželo „Lakers“ klube atiteko 18-mečiui 206 cm ūgio amerikiečiui Brandonui Ingramui, o trečiuoju numeriu į NBA pateko Jaylenas Brownas – jį pašaukė Bostono „Celtics“.

Pirmasis iš europiečių savo pavardę išgirdo Draganas Benderis. 18-metis 215 cm ūgio centras iš Kroatijos papildė Fynikso „Suns“ ekipos, kuriai priklausė ketvirtas šaukimas, gretas.

Nors dauguma lietuvių svajojo matyti kartu žaidžiančius D. Sabonį ir Joną Valančiūną, tačiau Toronto „Raptors“ devintuoju numeriu į savo komandą pasikvietė 20-metį 213 cm ūgio centrą Jakobą Poeltlą iš Austrijos.

 

Daugiau skaitykite čia

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA