Autobusai iš Jurbarko į Kauną nebevažinės | Kas vyksta Kaune

Autobusai iš Jurbarko į Kauną nebevažinės

Asociatyvi nuotr. / R. Tenio nuotr.

Jurbarko rajono savivaldybė nuo liepos 1 d. nutraukia keleivių vežimą priemiesčio autobuso maršrutu Jurbarkas–Kaunas. Jei paaiškės, kad dėl tokio sprendimo Kauno rajono gyventojams kils susisiekimo problemų, Kauno rajono savivaldybės administracija ieškos būdų, kaip jas išspręsti.

Kauno rajono savivaldybės administracijos Kelių ir transporto skyrius vedėjo pavaduotojas Tautvydas Tamošiūnas teigė, kad Kauno rajono savivaldybės kuruojami maršrutai nesikeičia. Vilkiją galima pasiekti autobusų 153-uoju, 154-uoju ir 170-uoju maršrutais.

Tai ne pirmas kartas, kai Kauno rajono savivaldybės administracijai tenka ieškoti sprendimų, kaip padėti gyventojams, gretimose savivaldybėse panaikinus ar pakeitus autobusų maršrutus.

2015 m. pavasarį Prienų rajono savivaldybės tarybai priėmus sprendimą sutrumpinti 60-ojo autobuso maršrutą Kauno autobusų stotis–Pakuonis–Prienai iki Pakuonio, pablogėjo gyventojų susisiekimas su Piliuona ir Kaunu. Prienų rajono savivaldybės Pakuonio seniūnija kreipėsi į Kauno rajono savivaldybę, prašydama pratęsti 172-ąjį autobuso maršrutą Kauno autobusų stotis–Margininkai–Piliuona ir 179-ąjį autobuso maršrutą Kauno autobusų stotis–Piliuona–Arlaviškės iki Pakuonio miestelio Prienų rajone. Prašymas buvo patenkintas, ir nuo 2015 m. rugsėjo 1 d. Pakuonio gyventojai Kauną pasiekia 172-uoju ir 179-uoju autobusais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA