Premjeras: nebus nei automobilių, nei nekilnojamo turto mokesčių | Kas vyksta Kaune

Premjeras: nebus nei automobilių, nei nekilnojamo turto mokesčių

BNS 2016/06/22 11:15
Archyvo nuotr.

Nekilnojamojo turto ar automobilių mokesčio įvesti neketinama, tikina premjeras. Tai Algirdas Butkevičius pareiškė po to, kai šią savaitę paskirtoji finansų ministrė Rasa Budbergytė užsiminė, kad šiuos mokesčius anksčiau ar vėliau reikės įvesti.

„2017 metų biudžeto projektas yra paruoštas, preliminariai su ministrais atskirai diskutuojama, aptarinėjama. Nei NT mokesčio papildomo nėra numatyta ateinančiais metais įvedinėti, nei nėra numatyta transporto priemonių mokesčio įvesti“, – trečiadienį portalo 15min.lt internetinėje konferencijoje sakė premjeras.

R.Budbergytė teigė, kad ekonomikos augimo nestabdantys NT ir automobilių mokesčiai turės būti įvesti, bet tai įvyktų jau po Seimo rinkimų.

Gegužės viduryje paskelbtose Europos Komisijos rekomendacijose Lietuvai siūloma mažinti mokestinę naštą mažai uždirbantiems asmenims, perkeliant ją kitiems šaltiniams, kurie palankesni augimui, pavyzdžiui NT ir automobilių mokesčiai. Įvesti NT bei automobilių mokestį Lietuvą ne vienerius metus ragina ir Tarptautinis valiutos fondas (TVF).

Buvęs finansų ministras Rimantas Šadžius gegužės viduryje teigė, kad NT ar automobilių mokesčiai šiemet svarstomi nebus, nes Seimo kadencija eina į pabaigą, ir tai svarstyti turėtų naujasis Parlamentas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA