Nacionalinėje žemės tarnyboje Kaune STT atlieka kratas | Kas vyksta Kaune

Nacionalinėje žemės tarnyboje Kaune STT atlieka kratas

BNS 2016/06/21 14:57
R.Tenio nuotr.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) antradienį atliko kratas Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) Kauno skyriuje. BNS žiniomis, tyrime kol kas figūruoja du asmenys, vienas jų – buvęs NŽT direktorės patarėjas Gintaras Jonas Furmanavičius.

„STT turi duomenų dėl buvusio NŽT direktorės patarėjo G. J .F. ir kelių uždarųjų akcinių bendrovių akcininko ir valdytojo galimai vykdytų nusikalstamų veikų“, – rašoma STT pranešime.

G.J.Furmanavičius savo noru iš tarnybos atsistatydino balandį, kai STT jam ir teisininkui Sigitui Živoltui pateikė įtarimus prekyba poveikiu.

„STT tiria, ar buvęs NŽT direktorės patarėjas, pasinaudodamas turėta tarnybine padėtimi, pažintimis ir įtaka, tiesiogiai provokavo suinteresuotą asmenį, taip pat iš jo reikalavo ir susitarė priimti didesnės negu 250 MGL (9,5 tūkst. eurų – BNS) vertės kyšį, skirtą NŽT tarnautojui už galimą poveikį siekiant, kad būtų priimtas suinteresuotam asmeniui naudingas sprendimas“, – antradienį nurodė tarnyba.

Kaip skelbia naujienų portalas 15min.lt, NŽT Kauno skyriuje paimti dokumentai, susiję su sklypu Kaune, K.Donelaičio g. 83, apklaustas žinomas Kauno verslininkas Mindaugas Plūkas.

NŽT Viešųjų ryšių skyriaus vedėjas Audrius Gelžinis BNS patvirtino, kad STT lankėsi Kauno skyriuje, kur paėmė vieną valstybinės žemės sklypo Kaune nuomos bylą.

„STT atliko dokumentų poėmius, nė vienam iš dabartinių NŽT darbuotojų įtarimai nėra pareikšti“, – sakė jis.

Tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Prokurorų teigimu, tiriamas epizodas nėra tiesiogiai susijęs su balandį pradėtu ikiteisminiu tyrimu dėl G.J.Furmanavičiaus galbūt vykdytos prekybos poveikiu.

G.J.Furmanavičiui balandį pateikti įtarimai prekyba poveikiu, teisėsaugai tiriant duomenis, kad jis už kyšį siekė paveikti NŽT darbuotojus, jog būtų leista Vilniuje suformuoti žemės sklypą, prisijungiant prie neįvardijamos įmonės sklypo valstybei priklausančią žemę.

Darbo partijos atstovą, buvusį vidaus reikalų ministrą G.J.Furmanavičių patarėju pasirinko ir NŽT įdarbino buvusi tuometinė tarnybos vadovė Daiva Gineikaitė. Ji pati iš pareigų pasitraukė paaiškėjus, kad vairavo neblaivi ir bandė tai nuslėpti.

G.J.Furmanavičius yra Darbo partijos Kauno skyriaus narys. Šiuo metu jo narystė partijoje sustabdyta. Jis ėjo vidaus reikalų ministro pareigas socialdemokrato Algirdo Brazausko vadovautoje Vyriausybėje 2004-2006 metais.

Darbo partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis sako, kad gavus duomenų dėl dar vieno galimos korupcijos epizodo, G.J.Furmanavičius iš partijos nebus šalinamas.

„Jeigu išmestumėme jį iš partijos, mes imtumėmės teismo funkcijos“, – BNS teigė V.Mazuronis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA