Tūkstančiai KTU baigusių studentų į orą entuziastingai išmetė absolventų kepures | Kas vyksta Kaune

Tūkstančiai KTU baigusių studentų į orą entuziastingai išmetė absolventų kepures

KTU nuotr.

Birželio 21 d., antradienį, Kauno „Žalgirio“ arenoje diplomus atsiėmė 93-oji Kauno technologijos universiteto (KTU) absolventų laida. Jie įteikti 2,3 tūkst. bakalauro ir magistrantūros studijų absolventų, iš kurių – 69 užsienio studentai.

[galerija kiek=”4″]

Iškilmingą renginį pradėjo KTU tautinio meno ansamblis „Nemunas“, kartu su pučiamųjų orkestru ir daugiatūkstantine minia sugiedoję studentų himną „Gaudeamus igitur“.

Pirmasis absolventus pasveikino KTU rektorius Petras Baršauskas, linkėdamas jiems nebijoti rizikuoti, drąsiai žengti į priekį savo pasirinktu keliu, pasitikėti turimomis jėgomis ir visada optimistiškai žiūrėti į gyvenimą.

„Džiaugiuosi kartu su jumis, baigus vieną gražiausių savo gyvenimo etapų. Šiandien jums atsiveria didelės galimybės ir plačios karjeros perspektyvos tapti nugalėtojais, atradėjais, įkvėpėjais ir lyderiais. Ateities kelyje pasitaikančius sunkumus ir iššūkius jums padės įveikti Universitete įgytos žinios, erudicija, kūrybiškumas, ambicijos ir jaunatviškas veržlumas. Ačiū, kad buvote kartu“, – kalbėjo rektorius.

Diplomas – neįpareigoja, bet įgalina

Kauno miesto vicemeras Simonas Kairys, taip pat atvykęs pasveikinti KTU absolventų, džiaugėsi, kad Universiteto vardas žinomas ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų. Savivaldybės atstovas pusiau rimtai pusiau juokais susirinkusiems sakė, kad jeigu žymusis JAV verslo magnatas ir išradėjas Styvas Džobsas būtų baigęs aukštąją mokyklą, tai būtų Kauno technologijos universitetas.

„Šiandien jums įteikti diplomai – tai uolių studijų, darbštumo, atkaklumo ir kantrybės rezultatai. Linkiu visada tikėti tuo, ką darote ir daryti tai, kuo tikite“, – sakė S. Kairys, ragindamas jaunimą nepamiršti Kauno miesto, kuriame praėjo patys geriausi – studijų – metai.

Renginyje taip pat dalyvavo ir į absolventus kreipėsi KTU Alumnų klubo prezidentas ir „Lietuvos energijos“ generalinis direktorius Dalius Misiūnas.

„Ši diena vainikuoja jūsų darbo rezultatus per pastaruosius metus. Sveikinu, jums puikiai pavyko! Visgi, tai nėra finišas – mokslai tęsiasi, gyvenimas eina į priekį. Šiandien jūs atsistojote prie starto linijos“, – kalbėjo jis.

D. Misiūnas kvietė absolventus nesustoti mokytis, keistis kartu su sparčiai kintančia aplinka ir globalizacijos iššūkius patiriančiu pasauliu, savo darbais kurti Lietuvos ateitį ir garsinti jos vardą.  

„Šiandien filosofui tapti verslininku, IT inžinieriui – vadovu, teisininkui – technologijų ekspertu, nebėra jokių kliūčių. Dirbdami ir mokydamiesi galite pasiekti bet ką – tereikia drąsos ir atkaklumo“, – įkvepiančių žodžių negailėjo D. Misiūnas, kurio teigimu diplomas neįpareigoja, bet įgalina.

Absolventus sveikino žurnalistas Andrius Tapinas

Džiugių publikos ovacijų pasitiktas žurnalistas, rašytojas ir visuomenės veikėjas Andrius Tapinas susirinkusiems kalbėjo: „Lietuvos valstybės progresas taps didesnis ir greitesnis vos po keleto valandų, nes KTU absolventai prisijungs prie žmonių, turinčių žinių ir gerą išsilavinimą.“

A. Tapinas linkėjo Universitete įgytas žinias išnaudoti kaip ginklą, siekiant geresnės ateities: „Siekdami savo gerovės, taip pat prisidėsite ir prie mūsų šalies gerovės. Jūsų žinios, aukštojo mokslo diplomai padės mums visiems eiti į priekį.“

„Mano didžiausias palinkėjimas jums yra nebijoti klysti. Klyskite kiekvieną dieną, mokykitės iš savo klaidų ir eikite pirmyn. Tik tokiu būdu galėsime kurti tokią Lietuvą, kurioje norime gyventi“, – sakė A. Tapinas.

Žurnalistas, populiarių knygų autorius kreipėsi ir į absolventų tėvus bei artimuosius: „Šiandien jūsų „paukščiukai“ išskleidžia sparnus. Leiskite jiems skristi, leiskite įgyvendinti pačias netikėčiausias, keisčiausias idėjas. Leiskite jiems keliauti, leiskite jiems kurti, palaikykite juos, leiskite jiems keisti pasaulį.“

Dovana absolventams – „Golden Parazyth“ koncertas

Savo kolegas, Universiteto absolventus, taip pat sveikino ir KTU Studentų atstovybės prezidentas Tautvydas Šimanauskas.

Nepamirštamus pasirodymus renginio svečiams surengė violončelininkas Justinas Kulikauskas kartu su styginių kvartetu ir urbanistinio šokio grupe „Low Air“, kurie ant scenos sukūrė tikrą šokio spektaklį.

Prie šokėjų vėliau prisijungė ir vienas žinomiausių KTU absolventų – elektroninės muzikos atlikėjas Giedrius Širka, geriau pažįstamas sceniniu pseudonimu „Golden Parazyth“, kuris kartu su „Low Air“ nustebino visus specialiai KTU diplomų šventei parengtu muzikos ir šokio projektu.

Po sveikinimo kalbų ir koncertinės programos prasidėjo iškilmingiausia renginio dalis – diplomų teikimo ceremonija. Juos absolventams teikė ir rankas spaudė jų fakultetų dekanai.

Paskutiniu šventės akordu tapo tūkstančiai į orą išmestų absolventų kepurėlių.

KTU diplomų įteikimo šventę vedė televizijos laidų vedėjas, aktorius Vytautas Rumšas kartu su LRT kanalo „Kultūra“ žvaigžde Gerūta Griniūte.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA