Garliavos darželis – aktyviausias Lietuvoje, ugdant mažuosius sveikai maitintis | Kas vyksta Kaune

Garliavos darželis – aktyviausias Lietuvoje, ugdant mažuosius sveikai maitintis

Organizatorių nuotr.

Pirmadienį Garliavos lopšelio darželio „Eglutė“ vaikai, tėvai ir ugdymo įstaigos personalas pasitiko socialinės iniciatyvos „Sveikatai palankūs“ organizatorius bei partnerius.

Įgyvendinant sveikos mitybos projektą Lietuvos įstaigose, buvo surengtas edukacinis – baigiamasis projekto renginys, skirtas apdovanoti pačias aktyviausias, išradingiausias, sumaniausias projekte dalyvavusias ugdymo įstaigas.

VŠĮ „Tikra mityba“ direktorė pabrėžė, kad norėjosi apdovanoti visas ugdymo įstaigas, dalyvavusias projekte, tačiau reikėjo atidžiai pagalvoti ir išrinkti vienintelį, patį aktyviausią, sumaniausią ir išradingiausią darželį. Juo šįmet tapo Garliavos lopšelis-darželis „Eglutė“,  II-ąją vietą laimėjo Kauno lopšelis darželis ,,Vėrinėlis”, III-oji vieta atiteko Kauno lopšeliui darželiui ,,Aušrinė”.

Garliavos lopšelio darželio direktorė Neringa Okunienė pasveikino vaikus ir pasidžiaugė jų noru ir pastangomis dalyvauti projekte. Jos teigimu, laimingi vaikai tie, kurie sveiki.

Renginio metu darželio „Obelėlė“ vaikai inscenizavo specialiai sukurtą mini spektalį, kurį vainikavo skambi frazė: „Kam tie čipsai, kam ta kola, – imk kopūstą, pomidorą!” Vėliau mažieji aktoriai dalyvavo estafečių rungtyse bei protų mūšio žaidime. Dubenyje atrinko sumaišytus žirnius ir pupeles,  stengėsi kuo greičiau nulupti česnako skilteles ar šaukšu pernešti citriną.

„Džiugina maisto pramonės įmonių siekimas, kad visuomenė atpažintų ir rinktųsi sveikatai naudingą maistą bei laikytųsi sveikos subalansuotos mitybos principų namuose, ugdymo įstaigose ar kitose viešojo maitinimo įstaigose”, – sakė VšĮ ,,Tikra mityba” direktorė Danguolė Gasparavičienė.

Ji pridūrė, kad vaikai vieningai pritarė sveikos mitybos idėjai ir įsitikino, kad sveikatos šaltinis, kuris suteikia energijos ne tik sportui ar žaidimams, bet ir padeda augti stipriems ir sveikiems.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA