Verslininkė J. Kiguolė pradžiugino socializacijos centro mokinę | Kas vyksta Kaune

Verslininkė J. Kiguolė pradžiugino socializacijos centro mokinę

Organizatorių nuotr.

Praėjusį ketvirtadienį dar ilgai prisimins viena Kauno vaikų socializacijos centre „Saulutė” gyvenanti mergina – ji už gerus mokymosi rezultatus gavo paskatinimą – asmeninę fotosesiją.

[galerija kiek=””]

Savanoriška iniciatyva

Šią dovaną merginai įteikė žinoma verslininkė, modelis Jurgita Kiguolė. Socializacijos centre moteris kartu su bendraminte Skirmante Javaityte pradėjo savanoriauti nuo vasario, tam feisbuke abi sukūrė grupę „Gėrio sodas”, keliskart per mėnesį žinomus žmones ir savanorius kviečiančią aplankyti laikinai čia gyvenančias paaugles. Merginos į šią įstaigą patenka teismo sprendimu: už administracinius pažeidimus, mokyklos nelankymą.

Iniciatorės su lankytojais stengėsi padykusias 14-18 m. merginas  iš visos Lietuvos motyvuoti kitaip pakreipti savo gyvenimus, stengtis būti laimingomis, dalintasi geru žodžiu, stipria patirtimi ir gyvenimiškais patarimais.

Iniciatyvos „Gėrio sodas” atstovė J. Kiguolė atviravo „Saulutėje” pradėjusi lankytis, nes tiki merginomis, jų vidiniu gėriu ir pokyčiais. „Labai svarbu, kad kažkas jomis tikėtų. Apsilankiusi čia kaip kviestinė viešnia pajutau, kad noriu sugrįžti ir pasidalinti patirtimi, tad pradėjau lankytis reguliariai”, – sakė J. Kiguolė.

Ji atskleidė, kad mintis apie fotosesiją jai kilo siekiant motyvuoti merginas geriau mokytis, nes nuo to priklauso ateitis. „Pagalvojau, merginos mėgsta fotografuotis, kartu tai tam tikra terapija, padedanti atsiskleisti moteriškumui, nes prieš fotosesiją dažo, puošia, paskui fotografuoja, visas dėmesys tik tau – vien puikios emocijos!”, – kalbėjo J. Kiguolė. Jai pritarė ir kita iniciatyvos rengėja S. Javaitytė: „Didžiausia pagalba kitam – laiku ištartas reikalingas žodis, padrąsinimas, motyvavimas ir besąlygiškas tikėjimas. Tikiu, šią misiją atlikome ir merginos iš čia išvyks laimingesnės ir pasiryžusios pozityviems gyvenimo pokyčiams“, –  sakė S. Javaitytė.

Pirma fotosesija gyvenime

Auklėtinę, kuri gavo fotosesiją, išrinko socializacijos centro vadovybė: atsižvelgė į mokymosi rezultatus, pažangumą ir aktyvumą. Kaip fotosesijoje dalyvavusią Justiną (vardas pakeistas) pristatė socializacijos centro vadovė, mergina turi šeimą, aktyviai dalyvauja konkursuose, stengiasi gerai mokytis, o neseniai sukūrė savo drabužių kolekciją, su ja net dalyvavo konkurse „PaKaba 2016″.

Mergina atviravo, kad kiek baiminosi fotografės blyksčių, nes tai buvusi pirma fotosesija profesionalioje studijoje jos gyvenime. „Šiandien puiki diena!”, – komentavo ji.

Justiną fiksavusi fotografė Eglė Juozaitytė atviravo, kad fotografuoti šią merginą buvę lengva, viskas pavyko puikiai. „Fotosesijoje labai greitai atsiskleidžia asmenybė, randi ryšį su žmogumi arba ne, o čia kontaktas užsimezgė iškart. Paauglė pozityvi, drąsi, laiminga, tikiu, kad į nuotraukas žvelgti jai bus įdomu ne tik po metų, kitų”, – sakė E. Juozaitytė.

Apsilankė daugybė žmonių

„Saulutėje” – bendrojo ugdymo mokykloje, vykdančioje vaiko vidutinę priežiūrą, pagrindinio, neformaliojo švietimo programas per keturis mėnesius savanoriškai apsilankė nemažai svečių: tinklaraštininkė ir estetikos žinovė Aistė Pupininkaitė; tinklaraščio „Keliaujanti moters studija“ kūrėja Laura; keliautoja Žiedūnė Duobaitė su studentais iš Indijos Akash, Shathya ir Priks; „Cacka Pacacka“ papuošalų dizainerė Ieva Ąžuolaitytė-Staneikienė; vienuoliai iš Pietų Korėjos Bo Haeng (Kęstutis Marčiulynas) ir Von Bo Sunim (Vaida Urbonaitė); dainininkas Andrius Grybauskas; kendo trenerė, japoniškos arbatos gėrimo ceremonijos meistrė Raimonda Strazdienė ir sveikatos stovyklų organizatorius Martynas Driukas.

Savanorišką iniciatyvą vainikavo birželio 16 d. J. Kiguolės studijoje surengta fotosesija.

Pastebėjo teigiamus pokyčius

Socializacijos centro „Saulutė” direktorė Tatjana Djačenko džiaugėsi, kad ugdytinės sulaukė „Gėrio sodo” savanorių dėmesio: „ Merginoms jų apsilankymas buvo itin naudingas, skirtingi svečiai parodė daugybę būdų, kaip nepažeidinėjant įstatymų susikurti džiaugsmingą gyvenimą, pasiekti visus užsibrėžtus tikslus. Dauguma merginų tokius pavyzdžius išvysti galėjo tik čia, nes dalis gyvena asocialiose, rizikos šeimose, kur tinkamo rūpesčio, globos ir meilės joms neskiriama, o dažnai konstruojamas ydingas požiūris į gyvenimą”, – pasakojo T. Djačenko.

Ji pridūrė, kad čia patekusios paauglės turėjo ne vieną skaudžią pamoką gyvenime, dauguma namais vadina Vaikų namus, tad gerai jaučia žmones, vertina nuoširdumą. „Gėrio sodo” savanoriai tuos kelis mėnesius skleidė betarpišką gėrį, šilumą, merginos galėdavo nuoširdžiai pasikalbėti, nevaržomai pabendrauti, tai suteikė stimulą joms keistis, pokyčiai akivaizdūs ir esu įsitkinusi, ilgalaikiai”, – teigė T. Djačenko.

Šiuo metu Lietuvoje veikia 6 socializacijos centrai: 4 vaikinų ir 2 merginų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA