Ar verta keisti eismo tvarką Rotušės aikštėje? | Kas vyksta Kaune

Ar verta keisti eismo tvarką Rotušės aikštėje?

Kas vyksta Kaune nuotr.

Prieš dvi savaites Kauno miesto vicemeras Simonas Kairys savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje rašė, jog reikia iš naujo kelti klausimus dėl eismo Rotušės aikštėje.

Vicemeras teigė, automobiliai važiuojantys šalia į lauką išneštų kavinių staliukų yra tiesiog absurdas bei paragino visus kauniečius teikti pasiūlymus, kaip būtų galima išspręsti šį pasiūlymą.

Draudimas – ne išeitis?

Daugiau nei trisdešimt žmonių pateikė savo pasiūlymus, kaip išspręsti šią problemą, tarp kurių populiariausias buvo drausti visą eismą Rotušės aikštėje, riboti jį savaitgaliais ar tam tikromis valandomis arba bent jau nukreipti eismą taip, kad jis vyktų tik viena aikštės puse. Panašus sprendimas jau buvo pritaikytas šioje vietoje Kalėdiniu laikotarpiu – tuomet visas eismas vyko taip kaip parodyta žemėlapyje žemiau.

eismoschemarotuse

Tiesa, buvo nemažai žmonių, kurie nepritarė šiai idėjai. Jų nuomone, drausti eismą būtų tiesiog neprotinga. Dar kiti komentatoriai svarstė idėją apmokestinti įvažiavimą į Rotušės aikštę ar į visą Senamiestį.

„Jei automobilius būtų įmanoma palikti logišku atstumu – žinoma, kokios problemos? Beje, kas čia per  valdiškos žemės apmokestinimas? Neatrodo kad mus kvailina? Juk mūsų teisė į tą žemę tokia pati. Ar kursime išskirtines sąlygas išskirtiniam(restoranų/barų) verslui?“ – retoriškai siūlančiųjų drausti eismą aikštėje klausė buvęs Kauno savivaldybės kultūros ir meno komiteto pirmininkas Aušrys Kriščiūnas.

Verslininkų nuomonės taip pat nesutampa

Rotušės aikštėje įsikūrusios vyninės „Piano Piano“ administratorius portalui „Kas vyksta Kaune“ teigė, jog eismo šioje vietoje tikrai nereikėtų.

„Mano nuomone geriausia būtų, jei eismas Rotušės aikštėje nevyktų. Galbūt būtų galima nukreipti jį kita puse, kaip tai buvo padaryta Kalėdų laikotarpiu, nes dabar šioje vietoje, kaip pastebėjau, vyksta „bachūriukų“ su automobiliais pasirodymai, o tai kad jiems važiuojant šalia terasų žmonėms tenka uostyti išmetamąsias dujas nėra gerai,“ – teigė vyninės administratorius.

Kitoje aikštės pusėje įsikūrusios šokoladinės atstovė teigė, jog jos nuomone lankytojai nelabai pastebi skirtumą. Pasak jos, galbūt visiškai uždraudus eismą aikštėje situacija pagerėtų, tačiau ir dabar šokoladinės lankytojai nesiskundžia bei vasaros laikotarpiu mieliau renkasi lauke esančius staliukus.

Dar vieno restorano „Agavė“ vadovė džiaugėsi paskutiniu metu miesto valdžios priimtais sprendimais bei tikino, jog galėtų būti blogiau.

„Dabar susiklosčiusi situacija tikrai nėra prasta –  būna daug blogiau, kai dėl kažkokios priežasties yra uždaroma viena pusė aikštės ir tai sukelia didelių problemų tiekėjams bei aptarnaujančiam personalui, kurie pristato šviežius produktus. Kuomet buvo įvestas mokamas automobilių statymas iki 24 valandos, dingo tie pastovūs automobilių kamščiai, kurie buvo anksčiau,“ – sakė restorano atstovė.

„Žinoma, vasarą, kai būna karšta tikrai jaučiasi nemalonus išmetamųjų dujų kvapas, tačiau buvo priimtas protingas sprendimas perkelti taksi automobilių stovėjimą į kitą pusę, nes daug taršos atsirasdavo iš šalia stovinčių taksi automobilių. Tačiau jei būtų galima padaryti privažiavimą tik aptarnaujančiam personalui, visą dabar eismui naudojamą Rotušės aikštės atkarpą būtų galima uždaryti – tai būtų patogiau ir žmonėms, kurie dažnai eina per važiuojamąją dalį net nesidairydami ir toms pačioms lauko kavinėms būtų daug geriau.“

Kol kas nėra aišku, kada šis klausimas pasieks eismo saugumo komisiją, nes penktadienį vyksiančiame posėdyje Rotušės aikštė nėra įtraukta į darbotvarkę, tačiau miesto vicemeras Simonas Kairys patikino, jog bandys pateikti siūlymus greitu metu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA