Po ilgos pertraukos į Kauną atvyksta traukinys iš Lenkijos | Kas vyksta Kaune

Po ilgos pertraukos į Kauną atvyksta traukinys iš Lenkijos

delfi.lt 2016/06/17 09:10
R. Tenio nuotr.

Po beveik 80 metų pertraukos į Kauną atvyksta pirmasis traukinys iš Lenkijos. Anksčiau, geležinkelininkų teigimu, tokia kelionė buvo įmanoma tik persėdus arba pakeitus traukinio riedmenis.

Maršrutu Kaunas–Balstogė kursuos beveik 130 sėdimų vietų lenkiški dviejų vagonų traukiniai. Iš Kauno ir Balstogės stočių traukiniai savaitgaliais išvyks ryte bei vidurdienį, o atgal parvyks vidurdienį ir vakare. Kelionės naujuoju traukiniu bilietas pigesnis perpus nei autobusu, tačiau kelionė užtrunka dvigubai ilgiau – 5–7 valandas.

Nors europinės vėžės „Rail Baltica“ atkarpos nuo Lenkijos sienos iki Kauno nutiesimas kainavo 364,5 mln. eurų, pinigų signalizacijos sistemai, leidžiančiai didinti traukinio greitį, pritrūko.

„Lietuvos geležinkeliai“ tikisi, kad lietuviams bus patogu persėsti į kitus traukinius ir saugiai pasiekti Lenkijos miestus: sostinę Varšuvą, turistų pamėgtus Krokuvą ar Gdanską. Kelionių entuziastai jau diskutuoja, kad verta kartu vežtis dviratį ir vos kirtus sieną aplankyti vaizdingas Suvalkų, Augustavo, Seinų apylinkes bei Vygrių nacionalinį parką.

Daugiau skaitykite čia

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA