Keturių rajonų, tarp jų ir Kauno, teritorijose – gynybos ir puolimo operacijos | Kas vyksta Kaune

Keturių rajonų, tarp jų ir Kauno, teritorijose – gynybos ir puolimo operacijos

MPB „Geležinis Vilkas“ nuotr.

Trečiadienį Lietuvoje prasideda aktyvioji tarptautinių pratybų „Geležinis vilkas“ fazė.

Kariai Gaižiūnų poligone Rukloje, taip pat Kėdainių, Jonavos ir Kauno rajonų teritorijose pradės vykdyti gynybos ir puolimo operacijas.

Į Gaižiūnų poligoną iš viso parašiutais nusileis apie 400 sąjungininkų karių. Operaciją ant žemės rems pratybose dalyvaujančio vokiečių kariuomenės 291-ojo pėstininkų bataliono kariai, paramą iš oro užtikrins JAV oro pajėgų strateginis bombonešis B-52. Tuo pat metu pratybose dalyvaujantys Danijos divizijos 2-osios brigados 1-ojo husarų bataliono karių pagrindu suformuotos kovinės grupės kariai treniruosis vykdyti vietovės gynybą.

Pagal pratybų scenarijų, Danijos kovinės grupės, kurios sudėtyje yra ir Lietuvos karių kuopa, tris paras vykdys įvairias gynybines užduotis. Vėliau kovinė grupė pereis į puolamuosius veiksmus, o Vokietijos kariai susitelks gynyboje.

Šiame pratybų etape Danijos karių pagrindu suformuota kovinė grupė bus galutinai įvertinta prieš budėjimą 2017 metais NATO ypač greito reagavimo pajėgose (angl. NATO Very High Readiness Joint Task Force, VJTF).

Per pratybas kariai daugiausia veiks Gaižiūnų poligone, tačiau jų treniruotėms taip pat bus naudojamos civilinės teritorijos. Įvairi karinė technika judės viešo naudojimo keliais, pratybose dalyvaujantys padaliniai įkurs susitelkimo rajonus miškingose vietovėse, taip pat įvairiuose nenaudojamuose infrastruktūros objektuose.

Pratybų veiksmai už poligono ribų yra iš anksto suderinti su savivaldybėmis ir privačių valdų savininkais. Kariai yra supažindinti ir instruktuoti apie vietoves, kuriose draudžiama vykdyti su pratybomis susijusius veiksmus, teigia KAM.

Tarptautinės pratybos „Geležinis Vilkas“ yra Baltijos regione vykstančių kasmetinių pratybų „Kardo kirtis“ dalis. Iš viso mūsų šalyje šiemet kartu treniruojasi daugiau nei 5 tūkst. karių iš septynių NATO šalių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA