Idėja vakarui Kaune: plaukti baidare Nerimi ar Nemunu | Kas vyksta Kaune

Idėja vakarui Kaune: plaukti baidare Nerimi ar Nemunu

"Vandens turistai" nuotr.

Tarp Nemuno ir Neries įsikūręs Kaunas pagaliau pradeda į upes ne tik žiūrėti, bet ir jomis plaukti. Antradieniais ir ketvirtadieniais „po darbų“ kauniečiai kviečiami išbandyti smagią pramogą – plaukimą baidarėmis.

„Vandens turistų“ organizuojamos kelionės baidarėmis – tai trumpos ekskursijos, kurioms nereikia didelio prisiruošimo. Pakanka registruotis ir atvykti 18.30 val. į starto vietą. Antradieniais ekskursijos vyksta Nerimi nuo Smiltynų gyvenvietės, ketvirtadieniais – Nemunu nuo Kauno hidroelektrinės užtvankos.

Po darbo nebūtina iškart grįžti namo

Tikrai ne kiekvienam yra tekę pamatyti Varnių tiltą iš Neries vidurio ar pasivaikščioti vidury upės iškilusioje seklumoje. Kelionė baidarėmis Nerimi, prasideda pirmųjų Smiltynų gyvenvietėje ir tęsiasi iki naktinio „Combo“ klubo bei suteikia galimybę visa tai apžiūrėti ir išbandyti patiems.

Žygio organizatorės Ovidijos Undzėnaitės teigimu, svarbiausia, kad kelionei nereikia jokio išankstinio pasirengimo ar daug laiko – užtenka atvažiuoti į sutartą vietą prie „Combo“, iš kurios visi nuvežami į pirmuosius Smiltynus, ir parplaukti atgal į miestą. Visa tai, drauge su saugaus plaukimo taisyklių paaiškinimu, užtrunka apie dvi su puse valandos.

„Pagrindinis mūsų tikslas – parodyt žmonėms, kad po darbo nebūtina grįžt namo ir sėdėt prie televizoriaus. Aišku, jei turi sodą ar daržą, gali pasidarbuoti jame. Jei neturi – gali sustoti parke ir pasėdėt ant suoliuko. Bet gali tą laiką praleist ir aktyviau… Arba į parką ne atvažiuot, o atplaukt“, – apie pagrindinę žygio idėją pasakoja organizatorė.

Kaunas iš vandens – itin dinamiškas

Plaukiant Nerimi, Kaunas atrodo itin dinamiškas. Pavyzdžiui, praplaukus Islandijos plento tiltą, kairėje pusėje prasideda Eigulių rajonas, o dešinėje – Vilijampolė. Tad kairėje šurmuliuoja mašinos, matomos ir iš baidarės, o Vilijampolėje driekiasi kur kas tylesnis dviračių takas.

Pramogą jau išbandę kauniečiai teigia, kad liko maloniai nustebinti įspūdžiais: Kaunas iš vandens atrodo visiškai kitaip, nei nuo kranto, o Neris – dar nepažįstama ir įdomi. „Šilainių iš pradžių neatpažinau, o šiaip Neris labai įdomi pasidaro po Varnių tilto. Akmenys, sraunumai, seklumos…“ – pasakojo baidarėmis plaukęs kaunietis ir pridūrė, kad greičiausiai plauks dar kartą, mat viską apžiūrėti per vieną plaukimą itin sunku.

Organizatoriai pasirūpina viskuo

Keliones Lietuvos upėmis organizuojantys „Vandens turistai“ žygių baidarėmis organizavimu užsiima jau 10 metų. Per tą laiką jų veikla išsiplėtė nuo vos keleto žygių, iki kasmetinio Pasaulinės turizmo dienos minėjimo, ekologinių žygių Kaune, vasario 16-osios ir kovo 11-osios minėjimų ir netgi naujametinio plaukimo Nemunu.

Instruktoriaus Tado Čeponio teigimu, kiekvienais metais susidomėjimas vandens turizmu ar kitais aktyvaus laisvalaikio leidimo būdais auga. „Labai smagu matyti, jog gyventojai ieško galimybių aktyviai praleisti laisvalaikį. Kaunas yra apsuptas gražios gamtos, per miestą teka trys nuostabios upės, tad Kadangi Jiesia vasarą per sekli, plaukti kviečiame Nemunu ir Nerimi “, – teigė jis.

Visi plaukiantys yra aprūpinami gelbėjimosi liemenėmis, apsauginiais dėklais telefonams, kita reikiama įranga. Plaukti gali ir vaikai, ir suaugusieji, o kelionės akimirkos iškart fiksuojamos ir publikuojamos socialiniuose tinkluose.

„Nemunas ir Neris yra unikalios upės, turinčios gražias pakrantes, persipinančius gamtos ir miesto vaizdus. Pažvelgti į miestą, kuris kasdien įtraukia į darbų, mokslų ar kitos veiklos rutiną, iš upės yra tiesiog nuostabu. Rekomenduoju pasirūpinti fotokamera ir įamžinti šiuos vaizdus, o mes pasirūpinsime, kad tai padarytumėte saugiai ir efektingai“, – sako instruktorius ir projekto vadovas Domas Preikša. Jis ir bendraminčiai iš VšĮ „Vandens turistai“ žada skatinti Kauno miesto gyventojus aktyviai leisti laiką gamtoje ne tik propaguojant vandens turizmą vasaros metu, bet ir išbandant šiaurietišką ėjimą rudenį bei lygumų slidinėjimą šaltuoju žiemos metu.

Plaukimai Nerimi vyksta kiekvieną antradienį, pradžia – 19 valandą. Visi norintys taip pat gali išbandyti plaukimą Nemunu nuo A. Brazausko hidroelektrinės iki Aleksoto tilto. Jie organizuojami kiekvieną ketvirtadienį nuo 19 valandos. Kaina vienam asmeniui yra 9 Eur. Galima plaukti grupėmis. Daugiau informacijos rasite čia>>>

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA