Su kauniečiais diskutuos dėl atnaujinamų Kauko laiptų | Kas vyksta Kaune

Su kauniečiais diskutuos dėl atnaujinamų Kauko laiptų

R. Tenio nuotr.

Unikalios miesto erdvės – Kauko laiptų ir viršutinėje terasoje esančio baseino – laukia esminiai pokyčiai. Rengiantis kitų metų pradžioje prasidėsiantiems darbams, kauniečiai kviečiami į viešą diskusiją, kaip būtų galima sutvarkyti šią išskirtinę vietą.

„Visuomenei norime suteikti daugiau informacijos apie Kauno tarpukario perlą, kuris daugybę metų buvo apleistas. Taip pat siekiame iš gyventojų išgirstas refleksijas ir nuomones panaudoti atnaujinant Kauko alėjos infrastruktūrą“, – sakė Kauno mero pavaduotojas Povilas Mačiulis.

Kviečia į diskusiją

Susitikimas su vietos bendruomene ir visais suinteresuotais miestiečiais vyks kitą antradienį, birželio 21 dieną, 18 valandą kavinėje „Kaukita“. Susitikime urbanistai pristatys ir apibendrins iki šiol su bendruomene vykusias diskusijas, o Kauno savivaldybės atstovai susirinkusiems pristatys technines ir paveldosaugines vietos galimybes.

„Prieš keletą metų susitikę su Žaliakalnio bendruomene ir besidominčiais Kauko alėjos ateitimi kauniečiais išklausėme jų pastabas ir pasiūlymus, juos užfiksavome“, – teigė urbanistas Martynas Marozas.

„Daug išsakytų idėjų iš tiesų yra racionalios ir logiškos, bet svarbiausia neperkrauti šios vietos funkcijų ir formų gausa išsaugant vietos charakterį ir neužkertant kelio įvairioms iniciatyvoms ateityje“, – savo kolegai antrino urbanistas Vytautas Buinevičius.

Siūlė idėjas

Pastarąsias savaites Kauno savivaldybės internetinėje svetainėje kauniečiai buvo kviečiami siūlyti idėjas, kaip būtų galima sutvarkyti išskirtinę vietą. Dalis miestiečių akcentavo Kauko laiptų ir baseino apšvietimo svarbą. Dar viena idėja – nudažyti laiptų turėklus ir ant jų įkurdinti metalines skulptūrėles.

Anot kauniečių, Kauko alėjos erdvėse galėtų vykti jaunimo kadaise pradėtas festivalis „Be stogo“, įvairūs koncertai, kultūriniai renginiai, rankdarbių prekyba ir panašios veiklos. Kauniečiai taip pat pageidauja palikti kiek įmanoma daugiau autentikos, atkreipiant dėmesį į laiptus supančia augaliją, jos puoselėjimą.

„Ši vieta man asmeniškai labai artima. Atnaujinus Kauko alėjos mažąją architektūrą, viešoji erdvė galėtų tapti puikia pasivaikščiojimų ar renginių vieta, kurią pamils ne tik Žaliakalnio gyventojai, bet ir visi kauniečiai“, – Kauno mero patarėjas prof. Dainius Pavalkis.

D. Pavalkio teigimu, kauniečiai aktyvūs ir sąmoningi, todėl jų įžvalgos bei idėjos dėl istorinės vietos ypatingai vertingos. 1936 metais pastatyti inžinieriaus Felikso Vizbaro suplanuoti Kauko laiptai sujungė du miesto rajonus – Žaliakalnį su Naujamiesčiu. O trijų dalių baseinas su fontanu, kurio vandens srovė galėjo pakilti net iki 6 metrų aukščio buvo viena žinomiausių Kauno rekreacijos vietų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA