Ar gali taip važiuoti per Kleboniškio tiltą? | Kas vyksta Kaune

Ar gali taip važiuoti per Kleboniškio tiltą?

Stopkadras

Itin avaringoje ir apkrautoje kelio atkarpoje Kauno aplinkkelyje ne visi eismo dalyviai vairuoja pagal kelių eismo taisykles. Tai ir yra pagrindinė avarijų šioje vietoje priežastis.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ gavo filmuotą vaizdo medžiagą, kurioje užfiksuota, kaip sunkiasvorės transporto priemonės vairuotojas, nesilaikydamas įrengtų ženklų, išvažiuoja į antrą eismo juostą ir lenkia sunkiasvorių vilkikų vilkstinę. Primename, kad Kauno miesto ribose sunkiasvorės transporto priemonės gali važiuoti tik pirmąja eismo juosta. Apie tai praneša prieš Muravos transporto mazgą stovintys ženklai, panašūs įrengti ir atvažiuojant nuo Klaipėdos ir Marijampolės.

Skaitytojai pastebi, kad pagrindinė avarijų prie „Megos“ priežastis – neadekvatus vairuotojų manevravimas per eismo juostas.

Vilkikai, išvažiavę į antrą juostą, ir viršydami leistiną greitį, vėliau nesuvaldo sunkiasvorių transporto priemonių, kai kiti vairuotojai bando neatsargiai persirikiuoti iš pirmos eilės į antrą.

Dar viena, dažniausiai sutinkama avarijų aplinkybė, kai nuo Jonavos gatvės atvažiuojantys eismo dalyviai iš greitėjimo juostos rikiuojasi iš karto į antrą eilę, dar kiti braunasi į pirmą eilę, nors joje vilkikų vilkstinės nepalieka net menkiausio tarpelio įsilieti į eismą.

Dėl įvykstančių avarijų nuolat formuojasi milžiniškos spūstys, kuriose vairuotojai sugaišta ir po kelias valandas.

Visus eismo dalyvius raginame būti šioje vietoje itin atsargiems ir neskubėti, laikytis savo eismo juostos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA