Supaprastintą įgaliojimą galite sudaryti ir neišėję iš namų | Kas vyksta Kaune

Supaprastintą įgaliojimą galite sudaryti ir neišėję iš namų

Metai gyvenu Airijoje ir kol kas nesiruošiu grįžti į Lietuvą, tačiau man ateina korespondencija į Lietuvą, į butą, kuriame niekas negyvena, o mano artimiesiems pašte mano vardu korespondencijos neduoda. Ar būtina man vykti į Lietuvą dėl įgaliojimo surašymo, ar yra kokia kita tvarka mano korespondencijai paimti?

Į klausimą atsako advokatė Raimonda Lazauskienė:

Supaprastintą įgaliojimą asmuo gali sudaryti net neišėjęs iš namų – tereikia prisijungti prie specialaus internetinio puslapio www.igaliojimai.lt, kuriame galima pasinaudoti naująja įgaliojimo sudarymo paslauga.

Informacinių technologijų priemonėmis sudaryti įgaliojimai registruojami Įgaliojimų registre, kurį tvarko Teisingumo ministerijai pavaldi Centrinė hipotekos įstaiga, iki 2014 m. sausio 1 d. tvarkiusi Notarine tvarka patvirtintų įgaliojimų registrą.

Asmuo gali duoti supaprastintą įgaliojimą korespondencijai (konkrečiai – siunčiamiems pinigams ir pašto siuntiniams) gauti, taip pat darbo užmokesčiui ir kitoms su darbo santykiais susijusioms išmokoms, pensijoms, pašalpoms, stipendijoms ar viešosioms ir administracinėms paslaugoms gauti.

Informacinių technologijų priemonėmis sudaryti įgaliojimą fizinis asmuo gali interneto puslapyje www.igaliojimai.lt prisijungęs prie Įgaliojimų registro paslaugos „Įgaliojimo sudarymas ir registravimas Įgaliojimų registre“. Jam reikia savo tapatybę patvirtinti portale „Elektroniniai valdžios vartai“ naudojamomis priemonėmis – elektroniniu parašu, elektroninėmis banko paslaugomis ar kitomis saugiomis asmens identifikavimo priemonėmis, užpildyti vieną įgaliojimų ruošinių ir sumokėti nurodyto dydžio atlyginimą už įgaliojimo registravimą. Taip pat asmeniui, sudarančiam elektroninį įgaliojimą, reikia žinoti įgaliotinio (žmogaus, kuriam duodamas įgaliojimas) asmens kodą.

Klausimus, į kuriuos pageidaujate advokatės atsakymų, galima siųsti el.paštu kaunas@kasvyksta.lt

Dėl asmeninių konsultacijų ir teisinių paslaugų suteikimo prašome kreiptis telefonu 8 671 29151 arba atvykti į advokatų kontorą “ADVOCATERA” Kaune.

Daugiau naudingos informacijos galite rasti ir advokatų kontoros “ADVOCATERA“ interneto svetainėje www.advocatera.lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA