Pasiūlymas puikaus saulėto sekmadienio planui: lekiam į Birštoną! | Kas vyksta Kaune

Pasiūlymas puikaus saulėto sekmadienio planui: lekiam į Birštoną!

R.Tenio nuotr.

Vos pusvalandis kelio ir jūs – kurorte! Grynas oras, šimtametės pušys, orus Nemunas ir europietiška kultūra. Per pastaruosius keletą metų Biršonas pasikeitė neatpažįstamai, o arčiausiai kurorto esančiam Kaunui jis pamažu tampa kokybiško laisvalaikio praleidimo vieta.

Yra ką veikti bet kokiu oru

Šį savaitgalį Birštonas griausmingai šventė 170 – ąjį gimtadienį – „birštonavosi“, kaip skelbė renginio programa. Nespėjusieji apsilankyti penktadienio ir šeštadienio programoje dar gali „birštonauti“ šventėje šiandien, o ir orų prognozės žada kiek geresnį orą. Tačiau ir be šventinių renginių, kurių šiemet buvo daug ir įvairių, atvykę į Birštoną tikrai rasite ką veikti, net jei oras nežadės nieko gero.

Pirmiausia čia sužavi pati gamta ir grynas oras, tad smagu ne tik pasivaikščioti sutvarkytu pakrantės taku, bet ir rinktis daugiau pramogų po atviru dangumi. Populiariausias būdas iš visų pusių pažinti Birštoną – žygiai dviračiais. Čia gausu gerai sutvarkytų dviračių takų, o dviračio nuoma valandai – 2 Eur.

Sušilus orui dviračiu smagiai pasieksite ir prie pagrindinio įvažiavimo nuo Kauno pusės esančius tvenkinius, prie kurių įrengti paplūdimiai. Biršono šventės dienomis oras nelepino šiluma, o šeštadienį dar ir buvo labai lietingas, tačiau panorusieji maudynių galėjo tai padaryti išsikaitinę paplūdimyje veikusioje senovinėje lietuviškoje pirtyje, kūrenamoje malkomis. Taip birštoniečius ir kurorto svečius pirties malonumais viliojo jau ne pirmus metus čia atvykstantys pirčių fanatikai iš Rumšiškių.

Atsigauna laivyba

Šiek tiek atsigauna ir laivyba Nemunu, pradėtos organizuoti kruizinės ekskursijos iš Kauno, kai lankytojai atvyksta laivu, o parvežami atgal autobusu. Keliavusieji džiaugiasi patirtais keliavimo laivu įspūdžiais bei matytais vaizdais, sako, atsiverčios Nemuno pakrančių atodangos – gniaužiančios kvapą. Trumpesnei ekskursijai laivą galima išsinuomoti ir jau atvykus į Biršoną, pakrantėje stovi keli laivukai, galima pasiskambinti nurodytais numeriais ir tartis. Vietiniai pasakoja, kad iki 10 asmenų draugijai, kad paplukdytų Nemunu, su kapitonu galima bandyti derėtis iki 100 eur. Kuo didesnis plaukiančiųjų būrelis, tuo kaina asmeniui bus mažesnė. Eiti „tykoti“ plukdančių laivų „Kas Vyksta Kaune“ portalui rekomendavo į pavakarę, apie 18 val.

Dar viena nuo pernai atsiradusi naujovė – galimybė persikelti į kitą krantą laiveliu – keltuku. Patartina iškart keliauti su dviračiu, nes kitame krante taip pat įrengti dviračių takai, kuriais galima grįžti į Biršoną per Prienus. Kėlimąsis keltuku į vieną pusę asmeniui kainuoja 1 Eur. Buvusieji kitame Nemuno krante atras Druskų mišką ir visiškai natūralią, žmogaus rankos beveik nepaliestą gamtą.

Norintiems pažvelgti į įspūdingas Nemuno kilpas iš paukščio skrydžio, reiktų vykti iki už 20 km įsikūrusio Pociūnų oro uosto ir tartis su vietiniais pilotais. Esant geram orui, galima užsisakyti skrydį oro balionu, kaina asmeniui – 85 Eur. Beje, šią vasarą Birštone vyks tarptautinis oro balionų sporto renginys, kuriame varžysis pilotės – moterys. Planuojama, kad spalvingų oro balionų nusėtas Birštono dangus į kurortą privilios būrius smalsuolių.

Vandens ir maisto malonumai

Pasivaikščiojus nuostabiomis Nemuno pakrantėmis, pakvėpavus grynu sveikatinančių savybių turinčiu Biršono oru, atsigėrus nemokamai vandens mineralinio vandens biuvetėse, pats laikas būtų pasidairyti ir maitinimo įstaigos. Jų Birštone ne tiek ir daug, kelios duris atvėrė tik šiemet. Tradiciškai dauguma lankytojų traukia į vienintelę mieste nuo seno veikiančią piceriją J. Basanavičiaus aikštėje, šalia jos įsikūręs nedidelis sušių bariukas, kuriama galima gauti ir dienos sriubos. Norintieji rinktis iš prabangesnio meniu, gali apsilankyti naujai duris atvėrusioje kavinėje priešais miesto savivaldybę arba ieškoti laisvo staliuko populiariausioje Biršono vietoje – Kurhauze. Tiesa, reiktų nusiteikti, kad už pietus teks mokėti vilnietiškomis kainomis.

Po sočių pietų tiesiog būtina apsliankyti mineralinio vandens paviljone „Birutės vila“, kur nemokamai pakvėpuosite druskingu oru, patogiai prigulę ant gulto. Arba kelionę baigti poilsiu mineralinio vandens garinimo statinyje „Druskupis“, kuriame taip pat patirsite maloniu iš mineralinio vandens natūraliu būdu garinamų mineralų poveikiu odai ir kvėpavimo takams.

Druskų garinimo paviljonas yra visai šalia modernios ir prabangios „Eglės sanatorijos“. Čia taip pat galima apsilankyti ne tik sanatorinį gydymą ar nakvynę užsisakiusiems lankytojams. „Eglės sanatorijos“ pirtys ir mineralinio vandens baseinai atviri visiems lankytojams, kaina asmeniui – 18 Eur.

Sekmadienio Birštono gimtadienio programa labiau orientuota į šeimas. Nuo 14 val. Vytauto parke vyks piknikas su edukaciniais užsiėmimais: Lietuvos zoologijos sodo interaktyvios dirbtuvės „Padaryk dovaną ZOO gyvūnui“, nuotaikinga programa 4–7 metų vaikams „Triušiukų abėcėlė“, muilo burbulai, aitvarai ir kitos pramogos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA