R.Mikaitis po atliktų kratų namuose: dėl savęs esu visiškai ramus | Kas vyksta Kaune

R.Mikaitis po atliktų kratų namuose: dėl savęs esu visiškai ramus

BNS 2016/06/11 13:43
Evaldo Virkečio nuotr.

Kauno miesto savivaldybės tarybos narys liberalas Rimantas Mikaitis po teisėsaugos kratų jo namuose sako esąs visiškai ramus ir teigė niekada nedaręs kompromisų su sąžine.

„Vakarykščiai įvykiai susiję tiriant galimą vieno koncerno paramą įvairioms įstaigoms ir organizacijoms, jie niekaip nepalies ir neliečia jokių mūsų principų“, – šeštadienį Liberalų sąjūdžio suvažiavime sakė R.Mikaitis.

„Aš noriu pasakyti čia, stovėdamas prieš jus, kaip mėgsta kartoti laikinasis mūsų partijos pirmininkas: dėl savęs aš esu visiškai ramus ir jokių kompromisų su sąžine nėra padaryta“, – pridūrė jis.

Pasak R.Mikaičio, per praėjusius ir šiuos metus jo vadovaujama įstaiga Laisvės studijų centras gavo 10 tūkst. eurų paramos iš verslininko Dariaus Mockaus valdomo koncerno „MG Baltic“ ir „tai yra viskas“.

Jis teigė, kad Laisvės studijų centras pinigų operacijas atlieka ir paramą priima tik bankiniais pavedimais, o tą atlieka pasamdyta buhalterinės apskaitos įmonė.

Teisėsaugos pareigūnai kratas R.Mikaičio namuose Kaune, taip pat Seimo nario, Liberalų sąjūdžio pirmininko pavaduotojo Gintaro Steponavičiaus paramos fondo vadovo Vytauto Toleikio namuose atliko penktadienį. Šis fondas taip pat yra gavęs paramos iš koncerno „MG Baltic“

„Daugelis turbūt permąstėme, ką darėme ne taip. Tą padariau ir aš. Kompromisų su sąžine mes daryti neturime“, – suvažiavimo delegatams sakė G.Steponavičius.

Kratos atliktos, atliekant ikiteisminį tyrimą dėl įtariamos politinės korupcijos, kuriame koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis yra įtariamas kyšininkavimu. Įtarimai dėl kyšininkavimo pateikti ir buvusiam Liberalų sąjūdžio pirmininkui Eligijui Masiuliui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA