Kauniečių noro iš arti apžiūrėti karinę techniką neįveikė net lietus | Kas vyksta Kaune

Kauniečių noro iš arti apžiūrėti karinę techniką neįveikė net lietus

Š. Kubiliaus nuotr.

Kauniečiai šeštadienį sulaukė neeilinės galimybės iš arti pamatyti Lietuvos ir sąjungininkų, dalyvaujančių tarptautinėse „Geležinis vilkas 2016“ (angl. „Iron Wolf 2016“) pratybose, karinės techniką, ginkluotę bei ekipuotę. Žmonių susidomėjimo nesumažino net ir tai, kad nuo pat ryto lyja.

Pristatyme dalyvavo kariai iš Lietuvos, Danijos, Liuksemburgo, Prancūzijos ir Vokietijos, jie pristatė tankus Leopard 2 A5, pėstininkų kovos mašinas BOXER ir CV90, šarvuočius „Piranha“ ir VAB, žvalgybos mašinas FENNESK ir DINGO 2, visureigius EAGLE IV ir HMMWV, madicinos mašinas DURO.

Susirinkusieji turėjo galimybę ir pabendrauti su kariais, pasimatuoti ekipuotę, apžiūrėti karinės technikos vidų. Šią pramogą išbandęs septynmetis Tomas pasakojo, jog ekipuotė – sunkesnė, nei jis galvojo. „Atrodo labai lengva, kai jie stovi… Bet kai užsidėjau ir liepė pašokinėt, tai krenta ten viskas, norisi nusiimt“, – įspūdžiais dalinosi jis ir patvirtino, jog užduotys per kūno kultūros pamokas – kur kas lengvesnės.

Berniuką į pristatymą atsivedusi mama teigė, jog ją labiausiai nustebino tankų greitis ir itin šiltas karių bendravimas. „Kai įjungė tą tanką, net baisoka buvo, nes toks garsas ir greitis…“ – portalui „Kas vyksta Kaune“ pasakojo moteris. „Kareiviai, danai man rodos čia buvo, labai draugiški. Ištraukė iš tanko šalmą, leido pasimatuot. Negalvojau, kad iš taip arti leis pažiūrėt“, – džiaugėsi ji.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ primena, jog gegužės 27 – birželio 23 dienomis Baltijos šalyse vyksta kasmetinės JAV Sausumos pajėgų Europoje organizuojamos tarptautinės pratybos „Kardo kirtis 2016“ (angl. „Saber Strike 2016“).
Lietuvoje vykdoma šių pratybų dalis – tarptautinės lauko taktinės pratybos „Geležinis vilkas 2016“ (angl. „Iron Wolf 2016“). Jos vyks net keliuose kariniuose poligonuose – Gaižiūnų (Jonavos raj.) ir Generolo Silvestro Žukausko (Švenčionių raj.). Pratybų metu Lietuvoje treniruojasi daugiau nei 5 tūkstančiai karių iš 7 NATO šalių: Danijos, JAV, Lenkijos, Lietuvos, Liuksemburgo, Prancūzijos ir Vokietijos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA