Malūne susižalojusio nepilnamečio būklė – labai sunki | Kas vyksta Kaune

Malūne susižalojusio nepilnamečio būklė – labai sunki

BNS 2016/06/10 12:34
Asociatyvi/R. Tenio nuotr.

Kauno rajone, malūne, trečiadienį sunkiai nukentėjusio nepilnamečio būklė labai sunki, jis patyrė didelius sužalojimus visame kūne.

„Pagrindiniai sužalojimai – didžiuliai audinių defektai: nebuvo dalies krūtinės ląstos, juosmens srities, po keleto abiejų rankų pirštų, plėštinės žaizdos šlaunyse ir rankose“, – žurnalistams penktadienį sakė vaikų chirurgas Artūras Kilda.

Vaikinui atstatytas krūtinės ląstos vientisumas, susiūtas plautis.

„Būklė išlieka kraštutinai sunki“, – sakė A.Kilda.

Anot gydytojo, septyniolikmečiui gresia raumenų griuvimas, septinės komplikacijos, todėl kalbėti apie prognozes labai sunku. Tačiau dabar vaikino organai pilnai funkcionuoja.

„Sužalojimai tokio pobūdžio, kurie visiškai nebūdingi taikos metui“, – sakė Vaikų intensyviosios terapijos skyriaus vadovas Vaidotas Gurskis.

Jo teigimu, tai buvo neeilinė situacija.

„Nepaisant visų pastangų, gyvybė kol kas priklauso nuo aparatūros ir nuo vaistų, kurie palaiko jo kraujo spaudimą. Jam reikalinga nuolatinė chirurgų priežiūra, nes yra amputuotų galūnių, audinių defektai. Mūsų laukia ilgas darbas“, – kalbėjo V.Gurskis.

Pasak mediko, vaikinas atvyko sąmoningas ir kalbėjo, tačiau netrukus buvo užmigdytas. Tiesiai iš greitosios medicinos pagalbos automobilio vaikinas buvo perkeltas į operacinę.

Gydytojų teigimu, tai pirmas atvejis jų praktikoje, kad vienas žmogus būtų patyręs tiek daug skirtingų sužalojimų. Vaikino patirti sužalojimai prilygsta karo metais patiriamiems sužalojimams nuo sprogmenų.

„Yra teoriškai žinoma, kad kiekviena para po traumos mažina mirties riziką“, – kalbėjo V.Gurskis.

Anot jo, kol kas neįmanoma prognozuoti, kokias ilgalaikes pasekmes vaikinui turėtų tokie sužeidimai.

Policija pranešė, kad 1999 metais gimęs vaikinas sunkių kūno sužalojimų patyrė malūne Boniškių kaime. Į ligoninę jis atvežtas trečiadienio vakarą.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Odeta Tumelytė BNS sakė, kad policija pradėjo ikiteisminį tyrimą ir aiškinasi aplinkybes, kaip sužalotas vaikinas. Ji taip pat sakė kol kas negalinti detalizuoti, ar vaikinas malūne buvo oficialiai įdarbintas.

Nepilnametis susižalojo įkritęs į šiaudų smulkintuvą. Vaikiną pusseptintos valandos operavo didelė medikų komanda.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA