Po STT kratos namuose prabilo R.Mikaitis: atsakysiu į visus teisėsaugos klausimus | Kas vyksta Kaune

Po STT kratos namuose prabilo R.Mikaitis: atsakysiu į visus teisėsaugos klausimus

Archyvo nuotr.

Penktadienį žiniasklaidoje paskelbta, jog specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) atliko kratą Kauno tarybos nario, buvusio miesto mero Rimanto Mikaičio namuose. Kol teisėsaugos pareigūnai nuo platesnių komentarų susilaiko, politikas išplatino atvirą laišką apie susidariusią situaciją.

„Šiandien buvo pranešta apie STT atliktą kratą mano namuose. Noriu iškart jus informuoti, kaip viskas yra iš tikrųjų, kad ši istorija neapaugtų gandais. Esu viešosios įstaigos „Laisvės studijų centras” vadovas.

Teisėsaugos pareigūnus domino, kokią paramą iš MG Baltic koncerno įmonių „Laisvės studijų centras” gavo. Atvirai sakau – 2015m. iš koncerno ar susijusių įmonių paramos negauta, 2016 m. metų pradžioje „Laisvės studijų centras” gavo 10 tūkst. eurų paramą iš šio koncerno. Pinigai buvo pervesti oficialiai į centro sąskaitą banke. „Laisvės studijų centro” apskaitą vykdo buhalterines paslaugas teikianti įmonė. Per visą įstaigos gyvavimo laikotarpį, visos gautos pajamos ir išlaidos yra darytos tik bankiniais pavedimais.Visa gauta parama naudojama įstaigos veiklos tikslams.

Parama renkama pagal galiojančius įstatymus, viskas oficialiai deklaruojama. Lėšos naudojamos pilietiškumo skatinimo projektams. Per kelis pastaruosius metus „Laisvės studijų centras” yra surengęs virš 300 pilietiškumo pamokų Lietuvos mokyklose, bei viešų diskusijų. Jose apie Lietuvą, jos ateitį kalbėjo visuomenės autoritetai – žinomi pramogų pasaulio, žiniasklaidos, akademinės bendruomenės atstovai, politikai.

Visa tai šiandien ir papasakojau STT pareigūnams. Tikiu, kad tai padės teisėsaugai jų atliekamame tyrime. Atsakysiu pareigūnams į visus klausimus, jei jų kils ateityje“, – pareiškė R.Mikaitis.

Primename, jog STT  pareigūnai penktadienį atliko kratas Kauno miesto tarybos nario, šešėlinio Liberalų sąjūdžio susisiekimo ministro Rimanto Mikaičio namuose Kaune, taip pat – Seimo nario, Liberalų sąjūdžio pirmininko pavaduotojo Gintaro Steponavičiaus paramos fondo vadovo Vytauto Toleikio namuose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA