Pajusk vasarą mieste: „Molas“ kviečia laimėti universalią kepsninę ir iškylos rinkinį | Kas vyksta Kaune

Pajusk vasarą mieste: „Molas“ kviečia laimėti universalią kepsninę ir iškylos rinkinį

Organizatorių nuotr.

Šilti ir ilgi vasaros vakarai kviečia kuo ilgiau pabūti po atviru dangumi. Laisvalaikis lauke neįsivaizduojamas be šeimos, linksmos kompanijos, ir… smagiai kepsninėje čirškančio maisto. Norint patirti šį malonumą nebūtina toli bėgti iš miesto – kepsnių vakarėlį galima surengti ir pievelėje šalia savo namų.

Kauniečiai ir miesto svečiai prekybos centre „Molas“ turės galimybę laimėti visko, ko gali prireikti turiningos iškylos metu – daugiafunkcinę kepsninę „Big Green Egg“ ir gausų iškylos rinkinį.

[galerija kiek=”8″]

Moderni kepsninė skirta maistą kepti ant grotelių, spirginti, skrudinti, lėtai virti ir netgi gali būti naudojama kaip orkaitė ar rūkykla. Joje ruošiami tiek mėsos, tiek žuvies patiekalai, tiek ir daržovės.

„Pernai įgyvendinome vienos šeimos svajonę ir atnaujinome jų svetainę naujais baldais, o šiemet loterijos laimėtoją nusprendėme nudžiuginti vertinga laisvalaikio dovana, kuri leis mėgautis visa grilio patiekalų įvairove ir turiningu laisvalaikiu atvirame ore“, – sako Indrė Januševičiūtė, „Molo“ valdytoja.

Apie prizą

Kiaušinio formos dizainas ir medžiagos, iš kurių pagaminta kepsninė, užtikrina nuolatinį karšto oro judėjimą prietaiso viduje – norint pagaminti įprastą kepsnį prireiks gerokai mažiau anglių, o patiekalas bus apsaugotas nuo ugnies pliūpsnių. „Big Green Egg“ yra pagaminta iš NASA patobulintos keramikos, galinčios atlaikyti aukštą ir žemą temperatūrą, todėl nereikia baimintis, kad kepsninė įskils dėl temperatūrų skirtumų.

Prekybos centro „Molas“ loterijoje galima laimėti „Big Green Egg“ kepsninę „Medium“, kuri pamaitins gausią šeimą – vienu metu joje galima kepti net 6 mėsainius arba 6 kg svorio kalakutą.

Kartu su šiuo prizu laimėtojui atiteks visi kepsninės priedai: kojelės su ratukais, šoniniai staliukai, papildoma rankena, netiesioginio kepimo įrenginys „ConvEGGtor“, akmuo picai, ketaus grotelės, uždangalas, „Big Green Egg Premium“ griliaus įrankių rinkinys, grotelių pakeliklis.

Laimėtojas taip pat džiaugsis stilingos iškylos rinkiniu, kuri sudaro iškylos krepšys 4 asmenims, keturios stiklinės, padėklas, ovali dėžė, dėžė „Bamboo“, keramikinė vaza. Be dovanų neliks ir mažieji šeimos nariai – jiems skirta speciali palapinė, čiužinukai, pagalvėlės, vėliavėlės, pliušinis meškiukas.

Kaip dalyvauti loterijoje?

Norintys dalyvauti loterijoje iki liepos 17 d. kviečiami pirkti už 30 eurų ar daugiau vienoje iš „Molas“ parduotuvių ar restoranų. Už šią sumą prekybos centro lankytojams įteikiama loterijos kortelė, kurią užpildžius reikėtų įmesti į akcija pažymėtą urną. Laimėtojas paaiškės liepos 20 d. ir bus informuotas asmeniškai bei paskelbtas prekybos centro internetiniame puslapyje bei „Facebook“ paskyroje.

Keli įdomūs marinatų receptai kepsniams

Gaminant maistą kepsninėje galima sukurti šimtus patiekalų variacijų. Kad svečiai negailėtų komplimentų kepsniui, svarbu ne tik naudoti kokybišką mėsą ar žuvį ir parinkti tinkamą kepimo temperatūrą, bet ir iš anksto pasirūpinti gardžiu marinatu. Atsibodo tas pats kepsnio skonis? Štai keli receptai, kurie neabejotinai pažadins visus skonio receptorius.

Paukštienos marinatams reikės:

  • 0,5 stiklinės apelsinų sulčių, 100 ml aliejaus, 2 šaukštų medaus, mėgstamų prieskonių;
  • 2 šaukštų garstyčių, 150 ml alyvuogių aliejaus, 3 šaukštų citrinų sulčių, smulkinto česnako ir žalumynų;
  • 100 ml bruknių uogienės, 50 ml aliejaus, 2 šaukštų sojų padažo, 2 šaukštų balto vyno acto, 1 šaukšto citrinpipirių.

Kiaulienos marinatams reikės:

  • 6 kivių, 2 svogūnų, 2 stiklinių gazuoto mineralinio vandens, druskos, pipirų, mėsos prieskonių;
  • 3 pomidorų, 2 svogūnų, stiklinės vandens, šaukšto aliejaus, 4 česnako skiltelių, druskos, pipirų, mėgstamų žalumynų;
  • 1 l kefyro, saujos smulkintos kalendros, 5 svogūnų, druskos, pipirų.

Lašišos marinatams reikės:

  • saujos kapotų petražolių, 1 citrinos sulčių, 0,5 puodelio aliejaus, citrinpipirių, druskos;
  • 4 šaukštų medaus, 1 citrinos sulčių, 2 šaukštų garstyčių, druskos, pipirų;
  • saulelės šviežių bazilikų, 2 čili pipirų, 2 skiltelių česnakų, 150 ml aliejaus, 2 šaukštų acto, druskos, pipirų.

Vištieną patariama marinuoti apie 3–4 valandas, kiaulieną 6-12 valandų, o žuvį – apie porą valandų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA