Birželio 10-12 Kaune: nuo maisto, iki karinės technikos (renginių programa) | Kas vyksta Kaune

Birželio 10-12 Kaune: nuo maisto, iki karinės technikos (renginių programa)

Asociatyvi nuotr. / Š. Kubiliaus nuotr.

Kaip ir kiekvieną penktadienį, portalas „Kas vyksta Kaune“ pristato jums svarbiausius ir įdomiausius šio savaitgalio renginius, kuriuose verta apsilankyti kiekvienam.

Penktadienį – renginiai, žadantys puikią savaitgalio pradžią. Jau nuo 10 valandos ryto į Kauno Rotušės aikštę renkasi maisto mylėtojai, mat čia prasidės dvi dienas vyksiantis maisto kultūros festivalis „Skanaus!“. Tai – vienintelis toks Lietuvoje festivalis, kviesiantis ne tik mokytis kulinarijos paslapčių, bet ir paskanauti čia pat gaminamų patiekalų.

Taip pat 10 valandą prasidėjo jubiliejinė Birštono kurorto šventė „Birštonuokimės!“, kuri tęsis iki pat sekmadienio vakaro. Organizatoriai žada šventinę eiseną, „kermošių“, koncertų bei sportinę programą.

Vis dar tęsiasi ir iki pat Kauno maratono „Žalgirio“ arenoje vykstanti „Kauno maratono EXPO“ – mugė, kurioje dalyviai gali atsiimti savo numerius, o sportu besidomintys – sužinoti rūpimus dalykus apie bėgimą, aprangą ir kitas su sportu susijusias temas.

15 valandą Santakos parke vyks ir Kauno arkivyskupijos jaunimo šventė, kviesianti vasarą pasitikti aktyviai. Renginys skirtas ne tik itin tikintiems, bet ir „lindy hop“, frizbį, zumbą ir įvairiausias kitas pramogas mėgstantiems kauniečiams. O nuo 18 valandos susirinkusiųjų lauks grupės „Baltasis Kiras“ ir kitų atlikėjų koncertas.

Šeštadienį kauniečių lauks puiki proga iš arčiau susipažinti su karine technika, ginkluote bei ekipuote. 12-15 valandą prie Kauno pilies vyks tarptautinių pratybų „Iron Wolf 2016“ pristatymas visuomenei.

Taip pat nuo 12 valandos Kauno miesto muziejaus Juozo Gruodžio memorialiniame skyriuje (Salako g. 18) vyks Kauno bendruomenių centrų šventė – „Sveikiname vasarą“. Susirinkusiųjų lauks koncertas, varžytuvės, ekskursija muziejuje ir kitos pramogos.

Šeštadienį ir sekmadienį S. Dariaus ir S. Girėno stadione vyks futbolo turnyras. Jo metu dalyviai bei svečiai turės galimybę stebėti EURO 2016 futbolo rungtynes stadiono švieslentėje, bus organizuojami įvairiausi konkursai.

Sekmadienį Kaunas priklausys bėgikams – nuo ankstyvo ryto vyks Kauno maratonas. Šįmet bėgikai varžysis penkiose skirtingose trasose, kurių ilgis – nuo 1,5 iki 42,195 kilometrų.

Atkreipiame dėmesį, jog dėl Rotušės aikštėje vykstančių renginių, joje jau nuo ketvirtadienio ribojamas eismas. Tiesa, pokyčiai – laikini, prie įprastos tvarkos kauniečiai grįš nuo pirmadienio.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA