„Lidl” suskaičiavo, kokie produktai buvo perkamiausi | Kas vyksta Kaune

„Lidl” suskaičiavo, kokie produktai buvo perkamiausi

delfi.lt 2016/06/09 19:51
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Praėjusią savaitę parduotuves Lietuvoje atidaręs vokiškas prekybos tinklas „Lidl“ suskaičiavo ir paskelbė, kokie produktai buvo perkamiausi pirmąją prekybos savaitę.

Pakankamai retai konkrečius skaičius atskleidžiantis prekybos tinklas šįkart tiksliai išvardijo, kokios prekės buvo perkamiausios ir kiek jų įsigijo pirkėjai.

Kaip skelbia „Lidl Lietuva“, pirmąją prekybos savaitę (06.02-06.08) 15-oje parduotuvių visoje Lietuvoje buvo parduota 380 t bananų.

Primename, kad bananų kaina buvo viena iš labiausiai aptarinėjamų prieš parduotuvių atidarymą. „Lidlas“ atidarymo savaitę bananus siūlė pirkti už 0,66 euro, kai kituose prekybos centruose šio vaisiaus kaina siekė ir 1,44 euro. Portalui DELFI didmenine vaisių prekyba užsiimantys verslininkai yra teigę, kad „Lidl“ siūloma kaina – mažesnė už didmeninę. Už bananus prekybos tinklas „Lidl“ iš pirkėjų gavo 250,8 tūkst. eurų.

Palyginimui, pernai spalį prekybos tinklo „Maxima“ prekybos vadovas Martynas Žioba yra teigęs, kad bananai patenka ir į šio prekybos tinklo perkamiausių prekių penketuką. Tuomet prekybos tinklo vadovas teigė, kad daugiausia bananų 2014 m. buvo parduota gegužės mėnesį – 1 300 tonų, o mažiausiai rugsėjį – 725 tonų. Šis prekybos tinklas Lietuvoje turi 236 parduotuves.

Primename, kad „Lidl“ parduotuvėje 380 tonų parduota per savaitę. Palyginimui pigių skrydžių bendrovės „Ryanair“ naudojamas lėktuvas „Boeing 737-800” su keleiviais sveria iki 80 tonų. Taigi, parduotas bananų svoris panašus į 5 lėktuvų su keleiviais svorį.

Taip pat tarp populiariausių prekių pateko žiediniai kopūstai. Per savaitę parduota 36 022 vienetai.

Primename, kad jų kaina siekė 0,99 euro. Taip vadinamas „kalafiorų skandalas“ prasidėjo dar balandį, kai pirkėjas pastebėjo, jog parduotuvėje žiedinio kopūsto kaina siekė 3,49 euro. Tačiau verta priminti, kad tokia kaina pavasarį siekė dėl tik prasidėjusio šio daržovės sezono. Vėliau jo kaina krito visuose prekybos tinkluose.

Prie labiausiai pirkėjus patraukusių prekių „Lidl Lietuva“ įvardijo ir pomidorus. Jų per savaitę parduota 84,5 t. Jų kaina taip pat siekė 0,66 euro už kilogramą.

Tarp populiariausių pirmąją „Lidl“ parduotuvių veiklos savaitę prekių pateko ir glaistyti varškės sūreliai (daugiau nei 282 tūkst.), ledai (352 tūkst.), spurgos su vaisių įdaru (beveik 125 tūkst.), viščiukai (52,3 tonos).

Iš populiariausių prekių sąrašo matyti, kad daugiausia pirkėjų dėmesio sulaukė tie produktai, kuriems buvo taikomos nuolaidos ar akcijos.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA