Kas vyko Kaune birželio 3-9 dienomis? (svarbiausių įvykių apžvalga) | Kas vyksta Kaune

Kas vyko Kaune birželio 3-9 dienomis? (svarbiausių įvykių apžvalga)

R. Tenio nuotr.

Tęsiame svarbiausių savaitės įvykių apžvalgą. Atsižvelgdami į jūsų pasiūlymus, nuo šiol į apžvalgą įtraukiame ir daugiausiai dėmesio sulaukusias publikacijas, atsiradusias tik dėl skaitytojų mums atsiųstos informacijos. Ši savaitė Kaune buvo ne tik turininga, bet ir pateikusi keletą staigmenų bei naujovių.

Birželio pirmąją atidarę oficialų maudymosi sezoną, netrukome išgirsti ir aplink Kauną telkšančių vandens telkinių būklės įvertinimo. Praėjusią savaitę specialistai patvirtino – visi oficialūs Kauno paplūdimiai yra tinkami maudynėms, tik Kauno mariose pastaruoju metu padaugėjo dumblių, kurie, kaip ir kiek atvėsusi oro temperatūra, kol kas atbaido poilsiautojus.

Pirmadienį sulaukėme ne itin džiugios žinios – miesto meras V. Matijošaitis atsidūrė ligoninėje. Tiesa, meras ramino, jog tai – tik „techninė“ apžiūra, reikalinga kiekvienam. BNS ir portalo „Kas vyksta Kaune“ žiniomis, V. Matijošaitis į klinikas nuvyko dėl padidėjusio kraujospūdžio.

Pirmadienis buvo ir itin svarbi diena abiturientams, mat jie laikė valstybinį lietuvių kalbos ir literatūros egzaminą. Mūsų kalbinti egzaminą laikę dvyliktokai neatrodė itin išgąsdinti ar nusivylę savo pasirodymu. Visi teigė nekantriai lauksiantys rezultatų ir skubantys ruoštis kitiems egzaminams.

Na o pirmadienio vakarą kauniečiai džiūgavo – Kauno „Žalgiris“ jau šeštą kartą iš eilės iškovojo LKL žiedus, paskutinėje finalo kovoje 97:70 įveikę Klaipėdos „Neptūno“ komandą. Kauniečiai savo komandos sėkme tikėjo dar prieš rungtynes ir tą pademonstravo sirgalių eisenoje, už kurią bei visą palaikymą rungtynių metu krepšininkai jiems atsidėkojo po finalinių rungtynių.

Antradienį kauniečiai džiaugėsi antrą gyvenimą įgaunančiais Laisvės alėjos suoliukais, kuriuos atnaujinti nusprendė miesto tvarkymo skyrius. Jo vadovas portalui „Kas vyksta Kaune“ teigė, jog senieji suoliukai tvarkomi naudojant minimalias lėšas, mat pasibaigus Laisvės alėjos rekonstrukcijai bus įrengtos naujos vietos žmonių poilsiui.

Viduryje savaitės miesto tvarkymo skyrius ėmėsi ir dar vieno darbo – pradėta Užnerio gatvės rekonstrukcija, tad atkarpa, vedanti nuo prekybos centro „Mega“ į Vytėnus bus uždaryta iki pat rugpjūčio mėnesio.

Šią savaitę taip pat atkreipėme jūsų dėmesį į naujus ženklus, atsiradusius prie tankiau automobiliais užstatomų kiemų buvo įrengti apie mokamą automobilių stovėjimą perspėjantys ženklai. Tokį sprendimą miesto savivaldybė priėmė sulaukusi gyventojų skundų dėl svetimų automobilių gyvenamųjų centro namų kiemuose gausos. O kaip elgtis, jeigu jūsų gyvenamo namo ar darbovietės kiemas pateko tarp kiemų, kuriuose už parkavimą teks mokėti, išsamiai aprašėme straipsnyje „Ką daryti, jei apmokestino automobilių stovėjimą jūsų kieme?“.

Tuo tarpu skaitytojai mūsų dėmesį šią savaitę atkreipė į štai šiuos įvykius bei kuriozus, sulaukusius itin didelio kauniečių dėmesio.

Sekmadienį kauniečiai parodė, kad yra vieningi ir supratingi. Nukritus vadinamajam troleibuso ūsui ir viešojo transporto priemonei sustojus viduryje žiedinės sankryžos, į pagalbą atskubėjo aplink buvę vairuotojai ir troleibuso keleiviai, mat troleibusą reikėjo pastumti, kad troleibusas galėtų vėl pajudėti.

Savaitei įpusėjus gavome perspėjimą apie socialiniame tinkle feisbuk plintančią kibernetinę ataką. Jos metu gaunama žinutė iš kontaktuose esančio žmogaus su prašymu atiduoti savo balsą neva vykstančiuose rinkimuose.

Taip pat rašėme apie neįgalios kaunietės Daivos problemą, apie kurią savivaldybės atstovai iki mūsų redakcijos skambučio net nežinojo. Sugedus prie moters laiptinės įrengtam keltuvui, ji neteko galimybės išeiti iš namų be aplinkinių pagalbos, mat laiptai prie namo – itin statūs.

Na o ketvirtadienį užbaigėme nuotaikingu, tačiau pavojingu, skaitytojų atsiųstu vaizdo įrašu. Užfiksuota, kaip sportininkas viduryje greitkelio Vilnius – Kaunas – Klaipėda treniruojasi, ant pečių nešdamas medinę siją. Tiesa, jeigu manote, kad toks sportavimo būdas – puikus pasirinkimas, apsirinkate: už eismo trukdymą jums grėstų 50 eurų siekianti bauda.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA