Naujovė mokantiems kortele: naujieji kortelių skaitytuvai | Kas vyksta Kaune

Naujovė mokantiems kortele: naujieji kortelių skaitytuvai

delfi.lt 2016/06/08 15:53
ASociatyvi / DELFI nuotr.

Jei šią vasarą turgavietėje ar mažoje parduotuvėje jums pardavėjas paduos dar nematytą įrenginį, į kurį paprašys įdėti mokėjimo kortelę, neišsigąskite.

[galerija kiek=””]

Atkreipdamas dėmesį į smulkiuosius verslininkus, bankas „Swedbank“ siūlo naujovišką mokėjimo kortelių skaitytuvą, kurį prekybininkas galės valdyti išmaniuoju telefonu.

Pristatydami žiniasklaidai išmanųjį kortelių skaitytuvą „Swedbank“ atstovai akcentavo, kad šis skaitytuvas yra pristatomas kaip alternatyva įprastiniams mokėjimo kortelių skaitytuvams.

Naujasis skaitytuvas yra daug mažesnis už įprastą, o valdomas išmaniuoju telefonu. Prekybininkui suteikiama galimybė įvesti pirkinių sumą išmaniajame telefone ar planšetėje esančioje banko programėlėje, o klientas ją mato kompaktiškame skaitytuve.

„Jautėme poreikį iš verslo klientų, kurie užsiima sezonine prekyba, keliauja po Lietuvą, išmaniajam skaitytuvui“, – pristatydama naują produktą kalbėjo „Swedbank“ Lietuvoje vadovė Dovilė Grigienė.

Jai pritarė ir „Swedbank“ Lėšų valdymo pardavimų palaikymo departamento direktorius Deimantas Trumpickas.

Pasak jo, bendraujant su smulkiaisiais verslininkais, turgaus, sezoniniais prekeiviais, buvo susiduriama su dviem problemomis – įprastiniai skaitytuvai pakankamai dideli bei smulkiajam verslininkui nepatraukli kainodara, kai kas mėnesį reikia mokėti skaitytuvo nuomos mokestį, nors juo galbūt naudojamasi ne visada.

„Ieškodami atsakymų mes stengiamės surasti įrenginį, kuris galėtų uždengti šią rinkos sritį“, – pridėjo jis.

„Swedbank” teigia šiai naujovei bus taikoma fiksuota kainodara. Pats įrenginys kainuos 104 eurus (be PVM), o jį naudojant bus taikomas mažesnis nei 1,5 proc. komisinis mokestis už nuskaitomą sumą.

Prekybininkai, turintys įprastinius mokėjimo kortelių skaitytuvus, kas mėnesį moka skaitytuvo nuomos mokestį, siekiantį iki 20 eurų.

Išmaniajame skaitytuve nėra spausdintuvo, todėl nėra galimybės gauti kvito. Su mokėjimo kortele atsiskaitęs pirkėjas galės pasirinkti, ar gauti kvitą el. paštu, SMS ar kvito jam išvis nereikia.

Skaitytuvas turi galimybę priimti mokėjimus iš trijų tipų kortelių: lusto, magnetinių ir ateityje Lietuvoje atsirasiančių bekontakčių.

Su išmaniuoju telefonu ir jame esančia programėle skaitytuvas sujungiamas per „Bluetooth“ ryšį.

Kaip teigė „Swedbank“ atstovai, tokie mokėjimo kortelių skaitytuvai Latvijoje ir Estijoje buvo pristatyti jau prieš savaitę. Per šį laiką kiekvienoje šalyje sulaukta po maždaug 40 užklausų dėl galimybės atsiskaityti tokiu įrenginiu.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA