Pristatys knygą apie olimpinio čempiono V. Aleknos mentalines paslaptis | Kas vyksta Kaune

Pristatys knygą apie olimpinio čempiono V. Aleknos mentalines paslaptis

Asmeninio archyvo nuotr.

Apie „Kauno maratono“ globėjo geležinės ramybės paslaptis ir tinkamo psichologinio pasiruošimo svarbą nuo šiol bus galima paskaityti sporto psichologės Aistės Žemaitytės sudarytoje knygoje „Virgilijus Alekna: Mentalinės paslaptys“.

[galerija kiek=””]

Tai – pirmoji knyga apie čempiono mentalitetą.

Knygos autorė tikina, kad Lietuvoje sportininkai dažnai susitelkia į kūno raumenų, technikos, taktikos tobulinimą, sveikatą, o psichologinį pasirengimą palikdami savieigai, nes „tai ateina su patirtimi“, bet V. Aleknos pavyzdys rodo, kad vidiniai įgūdžiai – minčių, emocijų, dėmesio valdymas, nusiteikimas ar sunkių momentų įveikimas – formuojami.

„Sporto psichologe dirbu daugiau kaip dešimtmetį, tenka matyti įvairių sportininkų, kurie pasiekia įspūdingus rezultatus ir nebegali jų pakartoti, sustoja, nes neturi lyderio mentaliteto. Ir šiemet, artėjant olimpiadai matome, kad net puikiai fiziškai pasiruošę sportininkai dar turi susitvarkyti su įkyriomis mintimis, nuteikti save, įveikti sunkumus ir pasitaikančias nesėkmes. Virgilijus yra puikus pavyzdys, kaip daug metų iš eilės rodyti puikius rezultatus, kaip susitvarkyti su įtampa, netikėtumais, nesėkmėmis“, – knygos idėją pristatė A. Žemaitytė.

Autorė pasakojo, kad įspūdingą sportinę karjerą baigęs legendinis sportininkas noriai dalijosi savo patirtimi, išmoktomis pamokomis ir tikisi, kad ši knyga bus naudinga ne tik olimpiečiams, bet ir sportininkams mėgėjams bei verslininkams.

Knygos pristatymas vyks birželio 9 dieną, 17 val. „Kauno maratono EXPO“ metu „Žalgirio arenoje“. Visi norintieji galės ne tik užduoti klausimų autorei ar olimpiečiui, bet ir išgirsti tai, kas netilpo į knygą, sudalyvauti mini mentalinėse pratybose. Taip pat būti pirmaisiais, įsigijusiais šviežiai iš spaustuvės atkeliavusių knygų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA