Prezidentė galingiausių pasaulio moterų šimtuke užima 72-ą vietą | Kas vyksta Kaune

Prezidentė galingiausių pasaulio moterų šimtuke užima 72-ą vietą

BNS 2016/06/07 09:18
R. Tenio nuotr.

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė užima 72-ą vietą galingiausių pasaulio moterų šimtuke, skelbia Jungtinių Valstijų žurnalas „Forbes“.

„Ne veltui ji buvo pavadinta Geležine Ledi: Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė buvo bebaimė daug didesnio ir galingesnio rytų kaimyno kritikė, lygindama (Rusijos) prezidentą Vladimirą Putiną su Josifu Stalinu ar Adolfu Hitleriu“, – rašo „Forbes“ Lietuvos prezidentės pristatyme.

Įtakingiausia metų moterimi amerikiečių leidinys paskelbė Vokietijos kanclerę Angelą Merkel. Antrą vietą užėmė kandidatė į JAV prezidento postą demokratė Hillary Clinton (Hilari Klinton).

Trečioji sąraše – Jungtinių Valstijų federalinio rezervo sistemos vadovė Janet Yellen (Dženet Jelen), o ketvirtoji – verslininkė, filantropė Melinda Gates (Melinda Geits), kuri yra „Microsoft“ įkūrėjo Billo Gateso (Bilo Geitso) žmona.

Penktąją vietą „Forbes“ įtakingiausių pasaulio moterų sąraše užėmė JAV automobilių pramonės milžinės „General Motors“ vadovė Mary Barra (Meri Bara).

Lietuvos prezidentė D.Grybauskaitė buvo pirma nepriklausomos Lietuvos prezidentė moteris ir vienintelė šalies vadovė, perrinkta antrą kartą iš eilės.

Į prezidentės postą pirmą kartą ji buvo išrinkta 2009 metais. Nuo 2004 D.Grybauskaitė ji yra dirbusi Europos Komisijos nare, dar anksčiau ėjo finansų ministrės pareigas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA