„Lidl“: sugaišto laiko, kokybės ir kainų santykis kauniečių akimis | Kas vyksta Kaune

„Lidl“: sugaišto laiko, kokybės ir kainų santykis kauniečių akimis

Asociatyvi nuotr. /R. Tenio nuotr.

Naujasis prekybos tinklas lietuvių, tame tarpe ir kauniečių, tarpe, įžiebė daug diskusijų. Ar tai – pigiomis prastos kokybės prekėmis prekiaujantis tinklas? O gal – vokišką kokybę už prieinamą kainą siūlančios parduotuvės, kurių Lietuvos rinkai itin reikia? Nusprendėme pasižvalgyti po portalo ‚Kas vyksta Kaune“ skaitytojų komentarus ir pažiūrėti, ką gero jūs radote naujai atsidariusiose „Lidl“ parduotuvėse.

Nors panašu, kad didžiausias diskusijas kol kas kelia ne pats prekybos tinklas, o žmonių, norinčių įeiti į vidų, eilės lauke, nuomonių apie pačias prekes – taip pat apstu kaip ir lyginimų su kitais prekybos tinklais, kurie Lietuvoje jau yra įsitvirtinę.

Štai Linas kvietė prisiminti incidentus, susijusius su „Maxima“. „Dauguma šaukia, kad Maximose geresnė lietuviška kokybė, bet kas ar prisimena, kaip produktuose rasdavo tarakonų ar pelę piene, ar supelijusius batonus? Nežinia, iš kokių rūšių gaunama ta visa produkcija, jeigu mėnesį prastovi lentynose ir nesugesta stebuklingai. Čia nekalbu apie tai, kad data su valikliu nuvaloma ir nauja uždedama“, – rašė jis.

Lino nuomone, žmonės prekybos vietose pirmiausiai ieško pigesnių prekių, o ne „lietuviškos produkcijos, kuri pripumpuota chemijų“. Kiti komentatoriai pabrėžė sugaišto laiko ir sutaupytos sumos santykį – esą laukti eilėse apsimoka, nes susitaupo nemažos sumos, o apsiperkant galima rasti Lietuvoje dar nematytų prekių.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytoja Jurgita liko itin nustebusi dėl dešrelių, pirktų naujajame prekybos centre, kokybės. „Pirkau Lidle Kaune visus nematytus prekinius ženklus ir likau labai labai nustebinta ir patenkinta kokybe“, – teigė ji. „Vienas iš pavyzdžių – dešrelės vaikiškos. Sudėtis 98% kiaulienos kumpis, jokių odų, taukų, kepenų ar dar kitko, ko pilna lietuviškose dešrelėse“, – įspūdžiais dalinosi moteris.

Kauniečiai dalinosi ir nuomonėmis apie prekes, pirktas kitose „Lidl“ parduotuvėse ir sutartinai tvirtino, jog prekių kokybė nėra nuvylusi, ar prekės pirktos Lenkijoje veikiančiuose „Lidl“, ar kurioje nors kitoje šalyje . „Kas liečia skalbimo miltelius, tai lenkuose rudenį Lidl pirkau, turiu dar ir dabar. Už paką 4 kilogramų sumokėjau tik 4 eurus, bet skalbimo kokybė nenusileidžia mūsų visokiems Ariel ar kitiem“, – teigė skaitytojas.

Dar keletas kauniečių skaičiavo, kad sutaupė sumas, siekiančias 6-40 eurų. „Buvau Lidle, labai gerai ten viskas. Eilėje prastovėjau 20 minučių, sutaupiau apie 40 eurų… Už tai savaitę nereikės Rygoj eit į parduotuves ir už tą patį mokėt triskart daugiau…“ – pasakojo Violeta, o kiti jai antrino – užtrukę apie valandą, taip pat mokėjo mažiau, nei kituose prekybos tinkluose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA